Majka sa troje djece pokušala je da uđe u avion na skopskom aerodromu, iako je znala da su svi zaraženi korona virusom, objavili su makedonski mediji.

foto pixabay

Kako se navodi, ta majka i troje djece testirali su se u jednoj privatnoj klinici i dobili pozitivne rezultate na kovid-19, ali nijesu poslušali epodemiologe da se samoizoluju, već su pokušali da odlete sa aerodroma u Skoplju.

Komisija za zarazne bolesti je upozorila vazduhoplovne vlasti i ta četvoročlana porodica je zaustavljena u nedjelju prije nego što je ušla u avion.

Incident na Međunarodnom aerodromu Skoplje desio se nakon što je u Turku u Finskoj sletio avion iz Skoplja u kojem su, od 157 dobrovoljno testiranih putnika, 24 bila pozitivna na korona virus.

Finske vlasti su otkrile da su letovi iz Skoplja i Bukurešta glavni izvori novih slučajeva korona virusa u Finskoj i ta zemlja planira da uvede obavezno testiranje putnika, navodi makedonski portal.

U Komisiji za zarazne bolesti Sjeverne Makedonije kažu da se najčešće radi o iseljenicima, od kojih većina ima dvojno državljanstvo ili bugarski pasoš, a dolaze zbog svadbi i drugih porodičnih proslava i zatim se vraćaju na posao u zapadnu Evropu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve