Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Sjeverna Makedonija: Lažne prijetnje o postavljenim bombama na više mjesta

Preteći mejlovi su na elektronske adrese skopskih škola skoro svakodnevno stižu od 26. oktobra. Posljednjih dana dojave o bombama su počele da dobijaju i škole u gradovima u unutrašnosti, 7. decembra Narodna banka Sjeverne Makedonije, a juče prvi put i Tržni centar Ist gejt

Lažne su bile prijetnje postavljenim bombama u Ministarstvu spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, Tržnom centru “Ist gejt”, kompleksu najviših zgrada u Skoplju “Dževahir siti” i više škola, saopštila je policija.

Obavljene su provjere u vezi sa dojavama u školama i drugim objektima u Skoplju i Kavadarcima, kojima je na mejl adresu stigla poruka sa prijetnjom eksplozivnom napravom i utvrđeno je da se radi o lažnim dojavama.

„Odmah po prijemu prijava, policijski službenici su preduzeli mjere za bezbjednu evakuaciju objekata, a potom su izvršene detaljne provjere antiterorističkih inspekcijskih timova i utvrđeno je da se radi o lažnim prijavama“, piše u saopštenju policije Sjeverne Makedonije.

Poruke o postavljenoj bombi prije podne su dobili i Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, najveći skopski tržni centar „Ist gejt“ – drugog dana uzastopno, i kompleks najviših zgrada u Skoplju „Dževahir siti“, devet škola u Skoplju i osnovna škola u Kavadarcima.

Preteći mejlovi su na elektronske adrese skopskih škola skoro svakodnevno stižu od 26. oktobra. Posljednjih dana dojave o bombama su počele da dobijaju i škole u gradovima u unutrašnosti, 7. decembra Narodna banka Sjeverne Makedonije, a juče prvi put i Tržni centar Ist gejt.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve