Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Sjednica Skupštine Vranja: Vrištali, otimali se za mikrofon, puštali Lepu Brenu

Opozicija je zviždala, a nije im bilo dozvoljeno da govore za govornicom. U jednom trenutku je odbornika Slobodan Petrovića opkolilo pet pripadnika obezbjeđenja

U Vranju je održana sjednica Skupštine grada, koja je više podsjećala na armosferu među djecom u obdaništu, a ne na zasjedanje najvišeg zakonodavnog tijela jednog grada u kojem sjede odrasli ljudi, predstavnici naroda. Odbornici su se tokom sjednice otimali oko mikrofona za govornicom, puštali su pjesmu Lepe Brene, a u jednom trenutku je jedna odbornica vladajućeg SNS-a počela da vrišti.

Opozicija se na početku sjednice bunila zbog velikog broja tačaka dnevnog reda koje su predstavljene na 1500 strana. Tim povodom odbornik Zoran Stojanović rekao je sljedeće:

„Današnji dnevni red sa 57 tačaka i dodatnim materijalom od 1500 strana predstavlja ozbiljan izazov za nas odbornike. Naša obaveza prema građanima je da temeljno proučimo sve predložene dokumente i donesemo odluke koje će biti u najboljem interesu našeg grada. Međutim, suočeni smo sa situacijom koja postavlja ozbiljna pitanja o izvodljivosti temeljitog čitanja i shvatanja tako obimnog materijala“, kazao je Stojanović i dodao:

„Prije svega, moramo se zapitati: Da li je realno očekivati da bilo ko od nas može detaljno proučiti 1500 strana materijala u kratkom vremenskom roku i donijeti informisane odluke? Ovakav pristup stvara rizik da mnogi važni detalji ostanu neprimjetni, a da se odluke donose na osnovu nepotpunih informacija“, piše nova.rs.

Opozicija je zviždala, a nije im bilo dozvoljeno da govore za govornicom. U jednom trenutku je odbornika Slobodan Petrovića opkolilo pet pripadnika obezbjeđenja.

Zatim su odbornice vlasti zauzele govornicu, a u koškanju oko toga ko će govoriti, jedna od njih je počela da vrišti.

Takođe, u jednom momentu se čula i pjesma Lepe Brene pod nazivom „Četiri godine“.

Podsjećamo javnost, ova pjesma ponovo je postala poznata, nakon objavljivanja snimka Aleksandra Vučić i Siniše Malog.

Na kraju je predsjedavajuće Skupštine grada Vranja prekinula sjednicu jer nije bilo uslova za nastavak.

IzvorNova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve