Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Šešelj: Nikolić išaranim vozom htio da izazove krvoproliće

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić slanjem “išaranog voza” na Kosovo pokušao da izazove krvoproliće.

Kako je rekao, Nikolić je, svjestan toga da nema više šta da očekuje u političkom životu Srbije, htio da stvori situaciju u kojoj bi ga vidjeli kao vođu i spasitelja.

– Nikolić je bio spreman da izazove krvoproliće provokacijom s putničkim vozom išaranim parolama koje bi sigurno Šiptare iritirale, izazvale njihov bijes i teror, ali u ovom slučaju i njihovu oružanu bandu formiranu uz podršku NATO-a, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da je to bio primjer kako predsjednik, nezadovoljan potičkom pozicijom, može da nanese štetu i državi i svom narodu.

Prema riječima lidera radikala, Tomislav Nikolić je to sračunato uradio očekujući da će ako Šiptari napadnu voz, biti žrtava i krvoprolića, da će srpska policija reagovati i da će na taj način probuditi patriotizam.

– Očekivao je da će naša policija uzvratiti, doći će do veoma neuralgične situacije u kojoj će probuditi patriotizam i svi će u njemu vidjeti vođu i spasioca, rekao je Šešelj.

On je dodao da se srećom taj Nikolićev scenario nije obistinio, jer su ga svi politički činioci, ne samo u Srbiji već i u svijetu prozreli.

Prema njegovim riječima, situacija oko voza je pokazala kakvu štetu državi i narodu može da izazove sadašnji predsjednik nezadovoljan političkom pozicijom. Dodao je da se slično moglo videti i na primjeru odlazećeg predsjednika SAD Baraka Obame, duboko nezadovoljnog izbornim rezultatima i onima koji vlast nasljeđuju.

– I ako predsjednik u Srbiji nema velike nadležnosti, vidjeli smo da sadašnji predsjednik ima mogućnosti da napravi ogromne probleme državi i narodu ako je lično nezadovoljan političkom pozicijom, ako je svjestan da ga dojučerašnja partija neće istaći kao kandidata na izborima i ako je svjestan da više ništa ne može da očekuje u političkom životu Srbije, rekao je Šešelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve