Senat Univerziteta u Beogradu poništio je na sjednici u četvrtak (12. decembra) diplomu doktora nauka ministru finansija u Vladi Srbije Siniši Malom.

Siniša Mali (Foto: Tanjug/Bojan Štekić)

Senat je tu odluku donio na osnovu rješenja Odbora za profesionalnu etiku.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu je u novembru jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije, jer je u dijelu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cijele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Navodeno je da je u dijelu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cijele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović potvrdila je nakon odluke Odbora za profesionalnu etiku da je Odbor utvrdio da je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat, kao i da je ta odluka konačna.

Naglasila je da je odluka Odbora konačna i da je to stručno tijelo Univerziteta, što znači da je to automatski i stav Univerziteta u Beogradu.

Mali je doktorirao 2013. godine na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Ministar je u Vladi Srbije od maja 2018. godine. Prethodno je bio na čelu Beograda, najprije kao predsjednik Privremenog organa grada Beograda a potom kao gradonačelnik glavnog grada Srbije, od 2014. godine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve