Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

SEECOM: Obrazovanje, etika i transparentnost temelji uspjeha

Održana 11. konferencija o komunikacijama u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi

Konstantne političke, ekonomske i tehnološke promjene traže kontinuirano usavršavanje i obrazovanje u oblasti komunikacija, uz apsolutno poštovanje etičkih i profesionalnih principa profesije i privrženost evropskim vrijednostima demokratije i transparentnosti, zaključeno je na 11. Konferenciji o komunikacijama u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi, održanoj u Sarajevu, BiH.

“Konferencija, organizovana od strane Udruženja za komunikacije u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi (SEECOM) i Medijskog programa za Jugoistočnu Evropu Fondacije Konrad Adenauer, okupila je visoke zvaničnike, stručnjake iz oblasti komunikacije, predstavnike medija ali i druge ugledne profesionalce kako bi razgovarali o temi “Uticaj globalne nesigurnosti na komunikaciju u javnom sektoru””, saopšteno je iz SEECOM-a.

Na otvaranju su govorili direktor Medijskog programa KAS-a Hendrik Sitig, predsjednik SEECOM-a i šef Predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev, generalna sekratrka Regionalnog savjeta za saradnju (RCC) Majlinda Bregu i zamjenica ministra za ljudska prava BiH Duška Jurišić.

“Sadržajna rasprava je obuhvatila niz ključnih tema i izazova s kojima se suočavaju javni komunikatori u ovom turbulentnom periodu. Poseban osvrt je dat na sve izraženiji problem lažnih vijesti i dezinformacija, uz podatak da čak 74% odsto ljudi na Zapadnom Balkanu ovu pojavu vidi kao prijetnju svojim ekonomijama”, navodi se u saopštenju.

Ova konferencija je pružila izuzetnu platformu za razmjenu ideja, diskusiju o najnovijim trendovima i izazovima u javnoj komunikaciji te stvaranje vrijednih veza među stručnjacima iz regiona. Učesnici su imali priliku čuti izuzetne govornike i paneliste, kao i učestvovati u interaktivnim sesijama.

“O iskoracima u jačanju transparentnosti institucija govorio je i generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić predstavljajući značajne rezultate koje je u ovoj oblasti postigao crnogorski parlament”, dodaje se u saopštenju.

SEECOM je, na sjednicama Upravnog odbora i Skupštine, izabrao i povjerio novi mandat predsjednika organizacije Ognianu Zlatevu. On će nastaviti svoj izvanredan rad na čelu SEECOM-a i dati značajan doprinos u unapređenju javne komunikacije u regionu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve