Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Sastav nove vlade Sjeverne Makedonije biće poznat 18. juna

Kako je rekao, u nedjelju će biti održana sjednica Izvršnog i Centralnog komiteta VMRO-DPMNE na kojoj on kao mandatar predstaviti kadrovska rešenja

Mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski najavio je da će u utorak, 18. juna, dostaviti Parlamentu sastav i program rada buduće vlade.

Mickoski je novinarima rekao da će nova koaliciona vlada Sjeverne Makedonije biti sačinjena od predstavnika njegove stranke VMRO DPMNE, koalicije „Tvoja Makedonija“, albanske koalicije „Vredi“ i političke partije „Znam“.

Mickoski je najavio da će u nedjelju najviši organi njegove partije VMRO DPMNE potvrditi kadrovska rješenja u budućoj vladi, ali je istakao da ne može da govori o tome kakva će biti personalna rješenja drugih koalicionih partnera.

Kako je rekao, u nedjelju će biti održana sjednica Izvršnog i Centralnog komiteta VMRO-DPMNE na kojoj on kao mandatar predstaviti kadrovska rešenja.

„Očekujem da se Centralni i Izvršni komitet izjasne i ako odluka bude pozitivna – biće saopštena javnosti“, rekao je lider VMRO DPMNE i mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije.

Mickoski je mandat za sastav nove vlade Sjeverne Makedonije dobio u četvrtak 6. juna i ima rok od 20 dana da predloži program i sastav svog kabineta.

Nova parlamenetarna većina, u kojoj su koalicija VMRO DPMNE „Tvoja Makedonija“, albanska koalicija „Vredi“ i pokret „Znam – Za našu Makedoniju“ ima 78 poslanika u Sobranju Sjeverne Makedonije koje ukupno ima 120 mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve