Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je usvojila incijativu da se proglase nepoželjnim u Sarajevu svi koji imaju finansijsku ili političku podršku država koje nijesu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Foto: Shutterstoc

Inicijativa odbornika Damira Nikšića ima šest tačaka, a jedna od njih je i da Savjet ministara javno objavi listu zemalja koje nijesu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a čiji poslovni subjekti, banke, institucije, mediji i druge organizacije djeluju u BiH, prenosi klix.ba.

Osuđuje se svako negiranje genocida i smatra se da su svi koji imaju direktnu ili indirektnu finansijsku ili političku podršku država koje nijesu usvojile Rezoluciju nepoželjni u Kantonu Sarajevo, navodi se u incijativi.

Ističe se da se prekida svaka saradnja s poslovnim subjektima, bankama, političkim i drugim organizacijama, društvima, medijima i pojedincima koji imaju direktnu ili indirektnu finansijsku ili političku podršku država koje nijesu usvojile Rezoluciju.

Zahtjeva se da Parlamentarna skupštine BiH po hitnom postupku usvoji Zakon o zabrani negiranja genocida, koji bi jasno definisao sankcije i prekid diplomatskih i poslovnih odnosa sa državama koje nijesu usvojile Reoluciju o genocidu u Srebrenici.

Traži se i da Savjet ministara BiH objavi zvaničnu listu država koje nijesu usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, a čiji poslovni subjekti, banke, institucije, političke i druge organizacije, društva, pojedinci i mediji djeluju u BiH.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve