Glumac Branislav Lečić izabran je za predsjednika Demokratske stranke, saopšteno je na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati Izborne skupštine.

Prema preliminarnim rezultataima, na glasanju je zabilježena izlaznost od 72,6 odsto.

Kako su saopštili iz te straneke, na Starom gradu nasilno je prekinuto glasanje, a osim tog incidenta, sve je proteklo u redu.

“Ovo je festival demokratije, svo koji su se osjećali kao demokrate, mogli su da glasaju, ne samo oni koji su platili članarinu. Ovo je dan kada se obnavlja demokratija”, rekao je Lečić.

On je pozvao da se sve demokrate ujedine i budu zajedno u ovom poduhvatu.

“Krajnje je vrijeme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobjeda i najveća uloga i uradiću je onako kako što sam radio na sceni. Uspješno”, poručio je Lečić.

Ranije danas, bivši poslanik DS Balša Božović rekao je da je na izborima koji organizuje dio DS došlo do incidenata i da su polomljene kutije i pocijepani listići, a da su fizički napadnute članice izborne komisije DS na Starom gradu.

Božović je na Tviteru za te napade optužio potpredsjednicu DS Draganu Rakić koja to, prema njegovim navodima, radi u ime predsjednika stranke Zorana Lutovca.

Tabla sa nazivom Demokratska stranka uklonjena je ispred centrale te stranke u Nušićevoj ulici i promijenjena je brava na vratima prostorija stranke.

Video snimak na kojem se vidi kako nepoznata osoba skida tablu objavio je na Tviteru Božović.

On je napisao da “Zoran Lutovac i Dragana Rakić uklanjaju posljednje tragove sa centrale DS” i upitao “u čije ime ovo rade i za čiji račun”.

Ove izbore nisu priznali Zoran Lutovac i sadašnje rukovodstvo stranke.

“Mala grupa bivših i sadašnjih funkcionera stranke pokušava da organizuje izbore kršeći Statut Demokratske stranke i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama, zloupotrebljavajući pristup centrali Demokratske stranke u Nušićevoj ulici”, navodi se u saopštenju DS.

I dok je Lečićeva struja objavila rezultate današnjeg glasanja, druga strana je uputila dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u kome, kako kažu, u skladu sa zakonom traže da se novo rukovodstvo ne upiše u registar političkih stranaka

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
Nikola
27.09.2020-08:36 08:36

Mnoge je guzice leka ocistio….pocev od Djondjica, pa Jovanovica………sve do picoustog, te se tako uclanio u veliku familiju PICOUSTANACA…….eeeeee leko, leko…..