Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Rama o Kurtiju: Ohrabrio sam prijatelja oko samouprave za Srbe

Rama je na Fejsbuku objavio da je sa svojim ''specijalnim prijateljem na ručku ''detaljno razgovarao o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije''

Vlade Kosova i Albanije održaće u junu sledeću zajedničku sjednicu, najavaio je albanski premijer Edi Rama poslije sastanka s premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, s kojim je razgovarao “o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije”, javlja Albanian post.

Rama je na Fejsbuku objavio da je sa svojim „specijalnim prijateljem“ na ručku „detaljno razgovarao o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije“.

„Izrazio sam sve svoje simpatije Aljbinu zbog hrabrosti i realizma sa kojima je preduzeo važne korake ka normalizaciji odnosa sa Srbijom“, naveo je Rama.

On je, kako se navodi u saopštenju, ohrabrio svog kolegu da preduzme dalje korake, bilo za garanciju srpskih opština u okviru udruženja koje garantuje samoupravu srpskoj zajednici, bilo za djelovanje uz neophodne garancije srpskoj zajednici.

„Uvjerio sam ga da u ovom teškom procesu ima moju punu podršku“, naglasio je Rama.

Dvojica lidera nakon sastanka iza zatvorenih vrata nisu dala izjave za medije.

Premijer Kosova je u sličnoj posjeti boravio 13. oktobra prošle godine, podsjeća albanski portal.

Ranije danas Kurti se sastao i sa predsjednikom Albanije Bajramom Begajem i predsjednicom parlamenta te zemlje Linditom Nikolom, od kojih je dobio podršku za evropski plan o dijalogu Kosova i Srbije, objavio je Albanian post.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve