Radnici Zenicatransa već 26 dana u blokadi drže autobusku stanicu u tom gradu, a iz gradske vlasti im poručuju da neće dobiti tri miliona KM koje očekuju.

Ilustracija

Kako prenose mediji u BiH, iza vozača “Zenicatransa” su i dva štrajka glađu, jer nisu uspjeli da ostvare svoje zahtjeve.

Inicijative gradskih odbornika da se pomogne radnicima Zenicatransa preko amandmana kojima bi im se uplatilo tri miliona konvertibilnih maraka (oko 1,5 milion evra) za plate, sredstva za rad, dio poreznog duga, izmirenje obaveza prema dobavljačima i nove vozne jedinice, nisu naišle na razumijevanje u Gradskom vijeću, prenosi portal Kliks.

Predsjednik Sindikata Zenicatransa Huso Sarvan je izjavio da su najave gradonačelnika za deblokadu stanice samo riječi.

“Neka nam pošalju dokument zvanične institucije po kojem mi moramo deblokirati stanicu i mi ćemo to odmah uraditi. Nemamo s čim raditi i zbog toga je stanica blokirana, ali svi radnici dolaze na svoja radna mjesta”, kaže Sarvan.

Po Odluci Opštinskog suda u Zenici, radnici Zenicatransa imaju 15 dana za deblokadu stanice, i oni su odlučili da iskoriste zakonski rok za žalbu.

Dnevna šteta po ovom preduzeću prema poslednjim i zvaničnim informacijama direktora Darmina Terzića iznosi od 1.800 KM do 2.200 KM, a ne kako se prvobitno govorilo o iznosima blizu 20.000 KM.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve