Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Protest u Jagodini: Kriminalac vodi grad 20 godina

Ovo je prva akcija te vrste u ovom gradu od kad je potpredsjednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, obavijestila javnost da je prvi čovjek Jagodine, Dragan Marković Palma, organizovao žurke na kojima su podvođene djevojke i maloljetnice

U Jagodini je danas održan skup podrške jagodinskim djevojčicama u organizaciji Nezavisne ženske grupe. “Niste same”, “Stop trgovini ljudima” i “Nema nedodirljivih”, neke su od poruka koje su mogle da se vide na transparentima okupljenih.

Zanimljivo je da je skup ranije preko svog profila na Instagramu podržala glumica Danijela Štajnfeld.

Ovo je prva akcija te vrste u ovom gradu od kad je potpredsjednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, obavijestila javnost da je prvi čovjek Jagodine, Dragan Marković Palma, organizovao žurke na kojima su podvođene djevojke i maloljetnice.

Govoreći o ovoj akciji koja je održana u centru Jagodine, aktivistkinja Aida Ćorović je rekla da su predstavnici nekoliko organizacija došli u ovaj grad kako bi promovisali brojeve telefona na koje mogu da se jave žrtve seksualnog nasilja.

“Skup je bio namijenjen ženama i devojkama iz Jagodine koje su trpjele nasilje. Željeli smo da pokažemo da postoje organizacije koje mogu da ih zaštite. Da ne moraju da trpe prijetnje. Da ne dožive nijedno nasilje i da mogu da se pobune. A poruka sa skup je namijenjena svim stanovnicima Jagodine”, istakla je Ćorović za Nova.rs.

Ćorović kaže da je oko petnaestak organizacija, zajedno sa aktivistima, a u organizaciji Nezavisne ženske grupe, došlo u Jagodinu, kako bi ukazali i da ovaj grad nije usamljeni slučaj.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve