Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Pristalice VMRO-DPMNE na ulicama širom zemlje

Centrala do skoro vladajuće VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog pozvala je opštinske odbore da održe hitne sastanke, a pred nekim štabovima te stranke širom Makedonije okupili su se sinoć članovi i pristalice.

– Idemo u ofanzivu, napali su našu domovinu, Makedonija treba da se brani. Biće težak period, proljeće sa puno energije i borbe za VMRO i Makedoniju. Mi ćemo pobijediti, poručile su pristalice VMRO-DPMNE, prenio je RTS, pozivajući se na portal „Meta.mk”.

U Makedoniji politička kriza ne jenjava jer više od dva mheseca poslije izbora vlada nije formirana. Ipak, postoje naznake da će u narednim doći do stabilizacije situacije.

Lider SDSM-a Zoran Zaev, koji je najljući rival Nikole Gruevskog, u četvrtak je objavio da ima neophodan broj poslaničkih potpisa za dobijanje mandata za sastav nove vlade u Makedoniji.

Izjava lidera SDSM uslijedila je nakon nekoliko dana konsultacija sa najvećom albanskom partijom u Makedoniji, Demokratskom unijom za integracije Alija Ahmetija, koji je, prethodno, odbio poziv VMRO-DPMNE da uđe u vladu.

– Rukovodstvo DUI je sinoć donijelo odluku da podrži vladu sa SDSM… Sastav nove Vlade će biti poznat do 6. ili 10. marta, rekao je ranije Zaev.

Posljednju riječ u rasplitanju ove krize, međutim, imaće Ali Ahmeti koji treba da odluči da li će DUI da da Zaevu podršku za formiranje vlade. Odluka o tome će najverovatnije biti donijeta u ponedjeljak.

Na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji 11. decembra 2016. VMRO je osvojio 51 mandat, SDSM 49, a DUI 10.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve