Premijer Kosova Avdulah Hoti objavio je na Tviteru da otkazuje planirani put u Vašington 27. juna, gdje je trebalo da se sretne sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za Srbiju i Kosovo Ričardom Grenelom (Richard Grenell) i učestvuje u razgovorima sa delegacijom Srbije.

foto Rojters

“Zbog novih dešavanja u Prištini, kao rezultat optužnice koju je podnijelo Specijalizovano tužilaštvo, moram da se vratim u svoju zemlju kako bih se pozabavio tom situacijom. Obavijestio sam ambasadora Grenela da ne mogu prisustvovati sastanku 27. juna u Bijeloj kući”, napisao je Hoti.

Hoti, međutim, nije otkazao put u Brisel danas gdje treba da se sastane sa čelnicima evropskih institucija i predstavnicima Evropskog parlamenta.

Put u Vašington je dan ranije otkazao i predsjednik Kosova Hašim Tači, nakon što je Specijalizovano tužilaštvo u Hagu saopštilo da je 24. aprila Specijalizovanim vijećima Kosova podnelo na ispitivanje optužnicu protiv njega, Kadrija Veseljija (Veseli), kao i “drugih” lica čija imena tužilaštvo nije želelo da objavi.

Uz navode da je riječ o optužnici od deset tačaka precizira se da se terete „za niz zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje“.

Specijalni predstavnik predsjednika SAD Ričard Grenel objavio je u srijedu uveče da će sastanak u Vašingtonu uz Vučića, umjesto Tačija, voditi premijer Hoti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve