Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas pošto nije usvojen predloženi dnevni red, s obzirom na to da sjednici nijesu prisustvovali SNSD, DNS, SP i Ujedinjena Srpska, kao i zastupnik SDS Mirko Šarović, tako da nije postojala entitetska većina.

Foto: Aida Đugum/RFE/RL

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je danas u Sarajevu, prenosi Danas.rs.

Poslanici SNSD i Srpskog kluba nijesu došli, ali su održali sastanak svog Kluba. Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP, SBB, Naše stranke, SDS, PDP, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara, u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske. Klix.ba prenosi da je od ukupno 29 prisutnih, 24 glasalo za, troje protiv, a dvoje je bilo uzdržano.

„Postoji opšta, ali ne postoji entitetska većina. Mi nemamo trećeg člana Kolegijuma za usaglašavanje pa moram sa žaljenjem konstatovati da u ovom trenutku nijesmo usvojili dnevni red druge hitne sjednice Zastupničkog doma i ide na usaglašavanje kada se za to stvore pretpostavke“, rekla je predsjedavajuća Borjana Krišto. Još nije poznato kada će sjednica na kojoj je trebalo da se raspravlja o stanju u pravosuđu i migrantskoj krizi biti nastavljena. Kolegijum Zastupničkog doma PSBiH trebalo bi da zasijeda u srijedu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve