Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija radi na tome da među prvih 20 zemalja u svijetu dobije vakcinu za korona virus i da o tome pregovara sa “raznim kompanijama i partnerima”.

Brnabić poručila da mjere daju rezultate (Foto: Beta/AP)

Tokom gostovanja na TV Prva, Brnabić nije mogla da kaže s kim tačno Srbija pregovara, sve “dok stručne službe ne izađu s tim”.

“Čim se završe sve faze testiranja, koliko brzo to bilo, da budemo među prvima”, rekla je Brnabić i naglasila važnost bezbjednosti vakcine, što stručnjaci iz Srbije nadgledaju.

Brnabić je istakla da je broj novozaražnih i hospitalizovanih zbog korona virusa ohrabrujuć, da 11 uzastopnih dana opada broj osoba na bolničkom liječenju i nekoliko dana u nizu više je otpuštenih iz bolnica nego primljenih.

“To znači da su građani izuzetno disciplinovani, da se borimo zajedno protiv korona virusa i da mjere daju rezultete”, naglasila je ona.

Na pitanje zbog čega se PCR testiranje ne radi u privatnim laboratorijama, Brnabić je odgovorila da zbog stepena zaraznosti virusa svaka laboratorija mora da ima posebne uslove za obradu uzoraka.

Rekla je da je većina privatnih laboratorija smještena u stambenim zgradama, i da ne zna nijednu koja ispunjava uslove za to.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve