Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Predsjednik Srbije ima svoju ukradenu ikonu, pa ga javnost pita: Vučiću zašto još nijesi vratio zlatnu kamilu?

U pitanju je zlatna kamila koju je Vučić dobio od domaćina Sajma naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Nemanja Šarović, lider pokreta “Ljubav, vera, nada” obavijestio je javnost je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukrao od države poklon od više desetina hiljada eura, a prijavio je da vrijedi 400 dinara, prenosi Direktno.rs.

U pitanju je zlatna kamila koju je Vučić dobio od domaćina Sajma naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i uz snimak predaje Šarović je upitao predsjednika Srbije “zašto još nije vratio kamilu koju je otuđio od države i zašto institucije ne reaguju”?

“Ekskluzivno, evo trenutka kada je Aleksandar Vučić kao javni funkcioner primio zlatnu kamilu koja je po slovu zakona postala državna imovina! Zašto Agencija za sprečavanje korupcije i dalje ćuti? Zašto Tužilaštvo ne reaguje? Zašto se mediji i opozicija prave mrtvi”, napisao je Nemanja Šarović na Twitteru, podijelivši video snimak na kom se vidi kako Vučić dobija pomenuti poklon.

Podsjetimo, Nemanja Šarović je u više navrata govorio o poklonima koje predsjednik Srbije dobio od stranih diplomatskih predstavnika. Ti pokloni ne pripadaju njemu već državi, jer ih je dobio vršeći funkciju predsjednika Srbije.

Mi smo odavno znali da Vučić ima mnogo slabosti, ali smo tek nedavno saznali da je slab na poklone koje je dobijao vršeći svoju funkciju. Od stranih diplomatskih predstavnika i na susretima sa stranim firmama. Vučić je zadržao veliki broj poklona na koji nije imao pravo da ih zadrži u skladu za zakonom, tako je zloupotrijebio svoj položaj i lažno prijavljivao i po više stotine puta manje vrijednosti poklona od realne tržišne vrijednosti. Mi smo na to ukazali i prije nekoliko mjeseci i podnijeli smo prijavu Agenciji protiv korupcije, ali nisu reagovali jer navodno ‘nemaju istražnu ovlaštenja’, što nije tačno”, istakao je Šarović krajem septembra.

Lider pokreta “Vera, ljubav, nada” naglasio je kako je zlatna kamila koju je Vučić dobio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima jedan od najvrijednijih poklona.

“Vučić je dok je još bio prvi predsjednik Vlade prisustvovao Sajmu naoružavanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jednom od najvećih u svijetu, on je tom prilikom prisustvovao potpisivanju multimilionskog ugovora između državne kompanije Ujedinjenih Arapskih emirata i Jugoimporta. Na tom sastanku je od domaćina dobio poklon, a kad se vratio u Srbiju, prijavio je da se radi o plastičnoj kamili u vrijednosti od 400 dinara (3,30 EUR). Međutim, mi smo došli do fotografije poklona, da ne bude na tome ko me vjeruje – ko ne, bila laž ili istina, nelogično je da mu neko pokloni kamilu od 400 dinara”, ispričao je Šarović.

U isto vrijeme, lider naprednjaka koji ima odgovor na sve i ponaša se kao margarin (u sve se miješa), a o ovom činu mutljavine ćuti!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve