Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Predsjednica S. Makedonije podržala evroatlantske aspiracije Kosova

Kako je saopštio Kabinet predsjednice Sjeverne Makedonje, Siljanovska Davkova je to rekla na sastanku sa kosovskim ambasadorom u Skoplju Florijanom Ćehajom i istakla spremnost za razmjenu iskustava u svim oblastima u kojima njena zemlja ima odgovarajuću ekspertizu

Predsjednica Sjeverne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova izrazila je podršku kosovskim evroatlantskim aspiracijama i učešću u različitim formatima regionalne saradnje.

Kako je saopštio Kabinet predsjednice Sjeverne Makedonje, Siljanovska Davkova je to rekla na sastanku sa kosovskim ambasadorom u Skoplju Florijanom Ćehajom i istakla spremnost za razmjenu iskustava u svim oblastima u kojima njena zemlja ima odgovarajuću ekspertizu.

Na tom sastanku su, navodi se, razmijenjena mišljenja o aktuelnim dešavanjima u regionu, o saradnji u okviru regionalnih inicijativa, kao i o mogućnostima za produbljivanje prekogranične saradnje korišćenjem fondova Evropske unije.

Predsjednica Sjeverne Makedonije i kosovski ambasador su razgovarali o mogućnostima produbljivanja bilateralne saradnje, a pozdravljen je otvoren i konstruktivan dijalog o pitanjima od zajedničkog i šireg interesa.

Siljanovska Davkova je, prema saopštenju, izrazila spremnost da nastavi odličan politički dijalog na najvišem nivou i izrazila očekivanje da će se pozitivan trend u razvoju ekonomskih odnosa sa Kosovom, kao značajnim trgovinskim partnerom Sjeverne Makedonije nastaviti i u budućnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
03.07.2024-12:44 12:44

Gospodjo Predsjednice Sjeverne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova pa zar niste culi sta kaze Aleksandar Vucic???On kaze da je on licno NAJPOPULARNIJI politicar u Makedoniji, i da Makedonija NE podržava evroatlantske aspiracije Kosova???Pa zar gospodjo Gordana ne citate Vucicev Informer ili barem Kurir??
Vucic naravno NE LAZE samo kad cuti…