Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Poziv za nominaciju: Ko je po vašem mišljenju šampion regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi

RCC i BMEIA nagrađuju pojedinca ili organizaciju za doprinos regionalnoj saradnji

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije (BMEIA) imaju čast da vas pozovu da nominujete vašeg favorita za nagradu Šampion regionalne saradnje dr. Erhard Busek, saopšteno je iz RCC-a.

“Koji pojedinac ili organizacija su, po vašem mišljenju najviše doprinijeli unapređenju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi tokom 2022. godine, vođeni evropskim vrijednostima i principima? Ako znate nekoga, pravo je vrijeme da ga nominujete”, navodi se u saopštenju.

Nominacije su otvorene do 17. maja 2023. godine. Stručni žiri će odlučiti o dobitniku nagrade.

Međutim, ističu postoje određeni kriterijumi koje nominovana osoba, odnosno organizacija mora ispuniti, pa vas molimo da ih pažljivo pročitate na sljedećem LINKU. Dobitnik nagrade mora prisustvovati svečanosti na kojoj će mu nagrada biti uručena.

“Dobitnik ovog prestižnog priznanja će primiti finansijsku nagradu u iznosu od 5.000 eura na svečanosti dodjele koja će se održati zajedno sa godišnjim sastankom Savjeta za regionalnu saradnju u junu ove godine. Dodatne prednosti su i veća vidljivost rada i doprinosa dobitnika nagrade, čime će njihovo djelovanje postati zapaženije, a time i relevantnije”, kazali su iz RCC-a.

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je RCC uveo u februaru 2013. godine povodom svoje pete godišnjice. U saradnji sa BMEIA, 2022. godine, ime nagrade je promijenjeno u Šampion regionalne saradnje dr. Erhard Busek, čime je posthumno odata počast dr. Buseku koji je bio specijalni koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika Savjeta za regionalnu saradnju, ali i odani pobornik Zapadnog Balkana i strastven zagovornik integracije regiona u Evropsku uniju.

Više informacija o uslovima za nominaciju, žiriju, vremenskom rasporedu procesa izbora, kao i druge informacije i prednosti za nagrađene možete naći na sljedećem linku Savjeta za regionalnu saradnju | Šampion regionalne saradnje dr. Erhard Busek

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve