Subota, 13 Avgusta, 2022
Rubrika:

Posljednji trzaji Aleksandra Vučića? Naprednjački režim motkama i bagerima po golorukom narodu (VIDEO)

Ekološki aktivisti i građani blokirali su juče saobraćaj u više gradova u Srbiji zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji, a privođenja demonstranata bilo je u Preljini, Valjevu, dok se u Šapcu dogodio incident, pošto bagerista nije želio da se zaustavi pred aktivistima.

Grozomorne scene nasilja preplavile su juče društvene mreže, a sa kojih se vidi kako huligani i kriminalci Aleksandra Vučića tuku narod na protestima. Jedna od takvih je zabilježena u Šapcu.

Naime, lokalni kriminalci u Šapcu, stali su u odbranu režima Aleksandra Vučića i udarali su građane palicama, javlja Direktno.rs.

Oni su bili pod komandom poznatih lokalnih kriminalaca Sandokana i Jarinog.

Policija se najprije povukla i onda je došlo nekoliko desetina Sandokanovih kriminalaca sa palicama. Prvo su razbijali traktore pa onda napali ljude.

Sve se odigralo u neposrednoj blizini bagera kojim je pokušano da se razbiju demonstranti i izazove nesreća i krvoproliće.

Ove scene podsjećaju na najzloglasnije režime u svijetu, koji su prolivali krv svojih građana samo da bi ostali na vlasti i nastavili da nesmetano haraju i pljačkaju.

Tokom protesta građana u Šapcu nepoznate osobe kojima su rukovodili lokalni kriminalci Sandokan i Jarin, bagerom je krenula na okupljene demonstrante.

Kako se vidi po snimcima sa društvenih mreža, jedan bagerista nije želio da stane i krenuo je kroz grupu okupljenih građana.

Osoba koja je pored njega, sa bagera, snimala okupljene građane, šutnula je muškarca koji je pokušao da se popne, a onda je izbila tuča.

Dokle se osilila policija Aleksandra Vučića, kojom komanduje njegov posilni na čelu MUP-a, Aleksandar Vulin, dokazuje i snimak sa jučerašnjeg protesta u Beogradu, koji se širi društvenim mrežama.

Naime, kako se može čuti sa snimka, Vulinov “junak” na pitanje nepoznatog muškarca “Šta ćete, da gurate goloruki narod?”, bahato odgovara “Tako je”, javlja Direktno.rs.

Dakle, Vučić se više i ne skriva iza plašta zakona, već otvoreno priznaje da će upotrebiti sva sredstva protiv golorukog naroda koji se usudi na pobunu.

Ubrzo potom, isplivao je još jedan snimak sa istim Vulinovim “junakom” kao glavnim akterom, na kom se vidi kako žensku osobu gura preko ograde i zavlači joj ruke između nogu.

Vulinov “junak” je komandir policijske stanice Savski venac, Aleksandar Krstić.

Kako piše Direktno.rs, Krstić je poznat kao bahat, ohol, “napredan” policajac. Tako je 3. aprila neposredno nakog brutalnog izbacivanja iz stana i teškog maltretiranja devedesetogodišnje Mare Džanković i njene ćerke Danijele od strane izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, upao u stan, oteo joj telefon, uhvatio je za ruke i iznio iz stana zajedno sa još jednim policajcem koji ju je držao za noge.

U Novom Sadu došlo je do sukoba policije i aktivista zbog čega je uhapšeno više osoba.

Sukob je izbio kada je policija pokušala da pomjeri demonstrante na jednu stranu mosta Duga, kako bi napravila prolaz automobilima – da prođu most.

Prilikom dolaska aktivista do mosta, nije bilo pripadnika policije da ih zaustavi, u više džipova su se pojavili tek kad su oni došli na most. Onda su stvorena dva kordona, jedan je prišao demonstrantima iz pravca Petrovaradina. Jedna blokada je napravljena u centru grada, jedna na ovom na mostu u Novom Sadu,  javlja N1.

Aktivista Brajan Brković izjavio je da je sedam ili osam aktivista privedeno u Novom Sadu na protestu prilikom sukoba tokom blokade mosta Duga, među kojima je i jedan od organizatora protesta Miran Pogačar, kao i da je načelnik novosadske policije dao naređenje da se ovaj protest „razbije“.

Građani viču „Izdaja, izdaja“, skandiraju protiv predsjednika države Aleksandra Vučića, uzvikuju „Srbija nije na prodaju“.

U Zrenjaninu je tokom protesta uhapšena Sonja Pernat, potpredsjednica OO stranke Slobode i pravde u Zrenjaninu, objavio je na Tviteru Dragan Đilas, lider SSP.

– U Zrenjaninu uhapšena naša Sonja Pernat, majka troje djece, potpredsjednica odbora SSP-a, sa lisicama i rukama na leđima! Uz nju i još 5 članova SSP-a. Za sve koji danas maltretiraju građane imam samo jedno pitanje: Što ćete vi sjutra? Nema te rupe u koju ćete moći da se sakrijete – poručio je Đilas.

Ovim se još jednom pokazalo da Aleksandar Vučić, koji osjeća da mu je kraj blizu, neće prezati ni od čega da bi sačuvao fotelju i mogućnost da i dalje diktatorski upravlja zemljom.

Opozicione stranke i pokreti osudili nasilje, traže oslobađanje privedenih

Izvor: Beta/Miloš Miškov

Opozicione stranke i pokreti najoštrije su osudili, kako su naveli, nasilje na jučerašnjim protestima i zatražili da svi uhapšeni budu pušteni na slobodu, javlja N1.

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocijenio je da aktuelnoj vlasti nije bilo dovoljno što su dali nalog policiji da hapsi mirne građane, već da su i „svojim kriminalcima dali nalog da motkama i bagerima krenu na narod“.

„Svuda u normalnim i demokratskim državama građani imaju svako pravo na mirni protest i blokade, samo u Vučićevoj Srbiji se na goloruke ljude šalju plaćenici da tuku građane, tako što se prvo da nalog policiji da se povuče“, naveo je Đilas.

On je dodao je taj napad na građane posljednji trzaj odlazeće nenarodne vlasti, „koja je spremna da nahuška ljude jedne na druge i do krvi brani svoj opljačkani plijen“.

Đilas je pozvao članove i aktiviste SSP da se u još većem broju odazovu pozivu građanskih pokreta u borbi za pravo na život u Srbiji.

Demokratska stranka saopštila je da najoštrije osuđuje nasilje na protestu, koje je izvršeno, kažu, „kako od strane policije pod komandom dezertera Vulina, tako i od strane organizovanih kriminalnih grupa“.

„Posebno zabrinjava činjenica da su lokalni kriminalci stali u odbranu režima Aleksandra Vučića i napadali građane, kao što je to bio slučaj u Šapcu, gdje je rezervna ekipa Veljka Belivuka, pod vođstvom Sandokana i Jarinog, palicama napala građane dok se policija sklonila sa lica mjesta. Zahtijevamo da policija odmah procesuira pripadnike organizovanih kriminalnih grupa koji su se usudili da „krenu“ na narod, kao i njihove nalogodavce, kao i da se privedeni građani u Novom Sadu puste na slobodu u najkraćem mogućem roku“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Iz DS kažu da nude besplatnu pravnu pomoć svim povrijeđenima i uhapšenima.

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je da su aktivisti i građani napadnuti palicama, nakon što su blokirali dolazak nekoliko autobusa i automobila, za koje navode da su krenuli u Beograd na kontramiting.

„Tom prilikom naši aktivisti i okupljeni građani napadnuti su motkama, a blokada je probijana bagerima. Više ljudi je lakše povrijeđeno, a napadnuta je i aktivistkinja Ne davimo Beograd“, navode u saopštenju.

Član tog pokreta Dobrica Veselinović ocijenio je da se taj događaj može opisati kao „državni udar organizovan od strane države“.

„Cijelom operacijom uklanjanja blokade na mostu upravljali su funkcioneri Srpske napredne stranke, koji su slali svoje batinaše na okupljeni narod. Policija je dobila naredjenje da se povuče neposredno prije početka batinjanja“, kazao je Veselinović.

Skupština slobodne Srbije navela je da zahtijeva od nadležnih državnih organa da svi građani koji su uhapšeni zbog toga što su mirno protestovali protiv nedavno usvojenih zakona i vlasti, odmah budu pušteni na slobodu.

„Pozivamo domaće i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava da pod hitno reaguju i takođe zatraže puštanje iz pritvora demonstranata, kao i da osude prekomjernu upotrebu policijske sile tokom protesta. Skupština slobodne Srbije smatra da su građani pokazali visoku samosvijest i da su blokadom puteva poslali snažnu poruku vlastima da joj se bliži kraj i da više neće mirno trpjeti njenu samovolju i porobljavanjedruštva i institucija“, piše u saopštenju.

Ovo je početak velike borbe, u kojoj ćemo se izboriti da živimo u normalnoj i civilizovanoj državi, nikakvo državno nasilje ne može stati na putu opravdanom građanskom buntu, poručili su iz Skupštine slobodne Srbije.

Stranka Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija saopštile su da je incident u Šapcu koji se desio prilikom blokade saobraćaja „jasno pokazao da Srbija više nije država njenih građana, već država naprednjaka i kriminalna hunta“.

„Velika je sramota da država Srpske napredne stranke zloupotrebljava policiju, koja umjesto da čuva red i mir, služi kao obezbjedjenje kriminalcima smještenim u 40 službenih crnih škoda ‘superb’ i naoružanim palicama i čekićima“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vozača bagera koji je krenuo da gazi ljude da bi raščistio put autobusima koji su bili „prepuni zavedenih naprednjaka koji su se po zadatku zaputili na SNS događaj u Beogradu, trebalo je odmah zaustaviti i privesti“.

Takvim potezom, prema njihovim riječima, vraća se „stara radikalska politika huškanja“.

„Izazivaju podjele među građanima, da se ne bi borili za svoja prava, već medjusobno, dok huligani nesmetano tuku i gaze, uz opasnost da nekoga povrijede ili ubiju“, piše u saopštenju.

ZZS i Akcija pozvali su policiju da stane uz građane, a „ne da slijepo sluša vlast“.

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je da je „režim SNS pokazao da je zarad opstanka na vlasti spreman da u Srbiji izazove građanski rat“, navodi se u saopštenju.

„Srećom, osim male grupe kriminalaca više niko u Srbiji nije spreman da brani režim i da žrtvuje svoje i tuđe živote kako bi SNS dobio još jedan mandat na vlasti. Mala grupa mafijaša koja letvama napada slobodne građane je njihova posljednja odbrana“, rekao je Pavle Grbović na protestu u Novom Sadu.

Kreni-Promeni: Blokada uspjela, dva uslova za Vučića za prekid protesta

Izvor: Beta/Miloš Miškov

Pokret Kreni-Promeni saopštio je da je blokada upozorenja vitalnih saobraćajnica uspjela i naveo da su uslovi za prekid protesta da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbije da potpiše Zakon o eksproprijaciji, kao i da se izmijeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.

Iz Kreni-Promeni poručuju da je blokada uspješno izvedena zahvaljujući „veličanstvenoj hrabrosti i dostojanstvenom protestu svih građana koji su učestvovali“.

„Po prvi put u istoriji građani su blokirali Gazelu. Taktika da više manjih grupa građana razvuče veliki broj policijskih snaga, umjesto da manje grupe policije blokiraju veliki broj građana urodila je plodom“, saopštili su.

Dodali su da su uslovi za prekid protesta su da Aleksandar Vučić odbije da potpiše Zakon o eksproprijaciji i da se izmijeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, prenosi N1.

Direktor za kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović rekao je da ukoliko ova dva uslova ne budu ispunjena, poziva građane da naredne subote sjednu u automobile i da u grupama od 10 do 20 vozila stanu i blokiraju autoputeve i magistralne puteve.

„Posebno ističemo da je policija odbila prijedlog da se mirnim i koordinisanim okupljanjem kontrolišu skupovi, zbog čega je širom Srbije dolazilo do brojnih incidenta. Odgovornost za ovo snose funkcioneri policije koji su odbili kontrolisani protest“, dodaje se u saopštenju.

Pokret je pozvao advokate koji žele da pruže besplatane usluge uhapšenima da se jave, kao i sve građane koji su imali problema da ih kontaktiraju.

Dok tuku građane MUZIKICA I SENDVIČ

Dok su građani Srbije protestovali, Aleksandar Vučić je imao preča posla – vozio se autobusom sa svojim botovima i jeo sendviče.

Dok su njegovi batinaši tukli građane i nasrtali na njih, Vučić je udario lagani tempo pred SNS skup u Areni. Tako je osvanuo snimak iz autobusa, gdje predsjednik jede sendviče uz komentar “dobri sendviči, to je da se samo dodatno nerviraju”.

Kako ti je tetka, Vuline?!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pojavio se juče kod Sava centra gdje su građani blokirali auto-put i sakrio se iza kordona policije. Okupljeni su imali imali jedno pitanje za njega – kako ti je tetka Vuline?

https://twitter.com/SmiljanBanjac/status/1464634227534831626?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1464634227534831626%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdirektno.rs%2Fvesti%2Fdrustvo-i-ekonomija%2F384895%2Fministar-policije-vulin-tetka-iz-kanade-protest.html

Građani su, spazivši ministra, počeli da skandiraju “tetka iz Kanade” i “kako ti je tetka Vuline”, aludirajući na najpoznatiju aferu koja se vezuje za ministra, kada mu je “ženina tetka iz Kanade pozajmila 200 hiljada eura za stan”.

Ministar, čija je vojska kriminalaca i huligana batinala građane, nije odgovarao na pitanja novinara koji su pratili protest, samo je nekoliko minuta stajao i posmatrao blokadu.

Inače, juče održana peta izborna skupština SNS-a, na kojoj je Vučić odbio da prihvati jednoglasan prijedlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsjednika SNS-a.

Najnovije

Stoltenberg: NATO razvija set mjera posebno skrojenih za BiH

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg obavijestio je Ministarstvo spoljnih poslova BiH da ta vojna alijansa razvija set mjera posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu. “Ruska agresija na...

Karakaš: Ako je proza prava ne smije imati milosti prema nikome

Promocija romana „Okretište“ Damira Karakaša, jednog od najčitanijih hrvatskih autora čija su djela uvrštena u lektiru, prevođena na druge jezike i po kojima su...

Ples Sitija, Arsenal razigran na krilima Žezusa, Mitrović promašio penal

Mančester siti se predstavio navijačima na pravi način. Deklasirao je Bornmut na “Etihadu” 4:0, poigravao se sa rivalom od prvog do posljednjeg minuta. Gindogan je na...

Ruždi u intervjuu uoči napada: Optimista sam, smrtna presuda je davno izrečena

U intervjuu koji je dao samo nekoliko nedjelja prije nego što ga je napadač u Njujorku izbo i ozbiljno ranio, čuveni pisac Salman Ruždi...

Aerodromi raspisali oglas za novog direktora: Ovoga puta ne treba iskustvo u vazdušnom saobraćaju

Aerodromi Crne Gore raspisali su javni konkurs za izvršnog direktora, nakon što je, prije deset dana, sa ove pozicije smijenjen Goran Jandreoski, a na njegovo...

Najčitanije

Povezano

Vučić: Svaka čast Abazoviću na potpisivanju Temeljnog ugovora

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je premijeru Dritanu Abazoviću na potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC. "Svi oni bi želeli svoje teritorije sa što manje Srba....

Vučić: Cijela Srbija je uz vas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć saučešće povodom tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11, a ranjeno šest osoba. “Želim izraziti sučešće svim građanima...

Kurti: Vučićeve izjave o likvidacijama na Kosovu su plod njegove mašte

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocjenjuje da izjave zvaničnika iz Beograda, uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojima govore o nasilju i likvidacijama na Kosovu, pokazuju kakve su...

Slijedom Putinove doktorine: Kad Vučićevi naprednjaci krenu u denacifikaciju

Piše: Tomislav Marković (zurnal.info) Dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvodio još jednu pokaznu vežbu u popularnoj disciplini “Srpska se truba s Kosova čuje”, funkcioneri...

Komentari

15 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
28.11.2021-07:38 07:38

A sto moze bolje ocekivati od Vucica blagotelec osmijeha nesoja kojeg je Seselj napravio,od Vulina prirepka Vucica koji je stalno parkiran u garazu-dupe Vucica i po automatizmu reaguje,obavi duznos i trk opet u garazu-dupe Vucica. Jednaki su ti nesoji i nistavila,a imaju slicnih u Crnoj Gori koji ce ubrzo pasti kao sa kruske.

Elena
28.11.2021-17:04 17:04
Reply to  gagi

Brale, dok ti mrziš od nemoći, AV je izgradio 250 fabrika, nove bolnice, puteve, reformisao policiju i vojsku, ojačao diplomatiju i ekonomiju. Sve ono o čemu vi milogorci možete samo da sanjate.Pozdravili vas radnici čokolade sa Cetinja…

Ivana
28.11.2021-20:49 20:49
Reply to  Elena

Jaduljo svetosavska pa vucic je obicno fasisticko smece diktator a Sabac se diga na noge protiv pickoustog diktatora

Elena
28.11.2021-21:17 21:17
Reply to  Ivana

Tvoj komunista Tito u SFRJ nije priznavao ni crnogorski ni bošnjački jezik niti se u njegovo vreme učila vaša nakaradna istorija. Rusi i Srbi su od fašista i nacista podneli najveću žrtvu. Fašisti (Italijani) su bili voljeni na Cetinju.. Sta bi dali da imate sposobnog i obrazovanog lidera kao što je Vučić da vam otvara nove fabrike, bolnice, putevere, itd. ? Još uvek ste zaglavljeni u 90.im godinama prošlog veka. Ti demonstranti dokle god su mirni su Ok, počnu li da divljaju biće vraćeni na fabrička podešavanja kao vi koji ste ložili gume na Cetinju.

Krsto
28.11.2021-23:20 23:20
Reply to  Elena

Tzv Bosnjacki jezik je izmislio MiloKrad Dodik..U Bosni se govori BOSANSKIM JEZIKOM…Tito je na neki nacin vratio drzavnost Crnoj Gori…Sta bi narod po srbiji dao da ima posla i hljeba..Hljeba Vucucy ne vidje tvoja raja davno hljeba…

Krsto
28.11.2021-23:15 23:15
Reply to  Elena

Elena pricaj ti to nekom drugom..Onima koji za lajanje placaju po sendvic i autobusku kartu do Beograda..Stanje u srbiji je uzasno..Sve vise naroda se hrani iz kontejnera za smece..Kakve crne Vuciceve fabrike?Pokrao je i prodao sve sto se ukrasti i prodati moglo..Doveo je propale Turske tekstilce..Dao im objekte i oslobodio ih poreza na 5 godina pa sad srpkinje siju gace Turcima po cijeli dan za 300-350 EVRa mjesecno..Domace fabrike su ili zatvorene ili poneki radnik tamo tavori bez plate…posao za zensko sa srednjom skolom je misaona imenica u srbiji..Ne pomazu vise cak ni razne Jutke…srbija je pokradena propala izdata i… Pročitaj više »

Elena
28.11.2021-07:46 07:46

Ahahaha “poslednji trzaji” ? Puknite od muke milogorci…

Zvalo
28.11.2021-11:10 11:10
Reply to  Elena

Splacino Cetnicka- Milogorci (CRNOGORCI) imaju svoj ponos i cast ka vazda a to sto nam zlo zelite to vama BOG vraca jer mi smo BOZJI MILJENICI umrite dusmani MILOGORACA!

Elena
28.11.2021-17:02 17:02
Reply to  Zvalo

Kog Boga spominješ kada ste uglavnom nevernici, ateisti i komunjare ? Nemate ni svoje crkve, manastire, sveštenike i vernike. Vi ste nvo sekta i konvertiti.

Sara
28.11.2021-13:10 13:10
Reply to  Elena

ti si obicna srbijanska splacina!

Elena
28.11.2021-17:02 17:02
Reply to  Sara

Kladim se da nisi hrišćanka …

Elena
28.11.2021-21:18 21:18
Reply to  Sara

Napiši da si Sabina, a ne Sara …

Bijeli Pavle
28.11.2021-13:27 13:27

Svaki Crnogorac može svakoga slobodno uoči pogledat jer voli cio svijet a i cio svijet njega

Elena
28.11.2021-21:22 21:22
Reply to  Bijeli Pavle

Svet funkcioniše baš na tim osnovama…Briga koga u EU koga vi u oči možete pogledati..Totalno nebitno…

MiloVujovi
29.11.2021-01:40 01:40

Urednic,staje sa Mojim komentarom sta nije tacno u mom komentaru,Hiljadu postotna istina da srbijanci i srbija Mrze Crnogorce i Crnu Goru i 90% i vise nepriznaju Crnogorsku Naciju i CPC, od koga se vi bojite da ne pustate istinu i Stvari da ne Nazivate Pravim imenima,ovo je Savremena tragedija Crne Gore da je velik dio Crnogoraca postali kukavice i nije Nikakvo cudo sto smo Dozivjeli Slom sa Nasom Drzavom,Nije sramota panuti no je sramota ne Dici se a kako mi dase Dignemo kad Nam ne Pustaju ni komentare a ne sto drugo na kao pro Crnogorskim Medijama Analitika Pobjeda Javni… Pročitaj više »