Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Poruka EU poslanika: Ako se sporazum ne prihvati, Srbija će biti Iran u Evropi

On dodaje da evroparlamentarci kažu da je predsjedniku Srbije, prilikom susreta s međunarodnom petorkom 20. januara, rečeno da bi ulazak Srbije u EU mogao da se ostvari 2030. godine i to u paketu bi trebalo da se odnosi na sve zemlje Zapadnog Balkana

Prema saznanjima N1, EU parlamentarci prenijeli su kolegama u Skupštini Srbije šta bi moglo da se dogodi ako Srbija ne bude konstruktivna u postizanju konačnog sveobuhvatnog sporazuma sa Prištinom.

„Ako se sporazum ne prihvati, Srbija neće biti ostrvo, već Iran u Evropi”, prenosi riječi jednog evroparlamentarca sagovornik N1.

On dodaje da evroparlamentarci kažu da je predsjedniku Srbije, prilikom susreta s međunarodnom petorkom 20. januara, rečeno da bi ulazak Srbije u EU mogao da se ostvari 2030. godine i to u paketu bi trebalo da se odnosi na sve zemlje Zapadnog Balkana.

Podsjećamo, delegacija Evropskog parlamenta za međustranački dijalog, predvođena Vladimirom Bilčikom i Matjažom Nemecom, u posjeti je Srbiji. Tokom prijepodneva razgovarali su s poslanicima u Skupštini Srbije.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve