Pompeo: Genocid u Srebrenici ne smije se negirati i zaboraviti

Američki narod pridružuje se građanima Bosne i Herecegovine u odavanju počasti i sjećanju na više od 8.000 nevinih žrtava u Srebrenici, naveo je Pompeo u saopštenju koje je objavio Stejt deprartment

Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio je danas povodom 24. godišnjice genocida u Srebrenici da se to bolno poglavlje u istoriji ne smije nikada negirati niti zaboraviti.

Američki državni sekretar Majk Pompeo/REUTERS/Kacper Pempel

Američki narod pridružuje se građanima Bosne i Herecegovine u odavanju počasti i sjećanju na više od 8.000 nevinih žrtava u Srebrenici, naveo je Pompeo u saopštenju koje je objavio Stejt deprartment.

“Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji ne smije se nikada poreći niti zaboraviti. Stojimo uz one koji i dalje traže pravdu. Potvđujemo stalnu podršku SAD za one koji rade na poštovanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još uvek čekaju svoje posljednje počivalište”, dodao je državni sekretar SAD.

U saopštenju se navodi i da tragični događaji iz prošlosti podsjećaju na potrebu “zajedničkog rada za bolju, stabilnu, i prosperitetnu budućnost koja uključuje sve građane BiH”.

“SAD ostaju postojan partner naroda BiH. Danas, dok se sjećamo stradalih ponovo potvrđujemo predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijelom regionu kako bi se osiguralo da se takva tragedija više nikada ne ponovi”, dodao je Pompeo u saopštenju.

Komentari

avatar