Uz odobrenje Specijalnog tužilaštva Kosova, Policija Kosova objavila je fotografije na kojima su dvojica osumnjičenih za kojima traga u vezi slučaja ubistva srpskog političara sa Kosova, Olivera Ivanovića u Sjevernoj Mitrovici u januaru 2018.

Foto: RSE

“Objavljivanje ovih fotografija ima za cilj identifikovanje građana koji nam mogu pomoći da identifikujemo ove osumnjičene”, stoji u saopštenju.

Policija Kosova traži od građana Kosova da svako ko ima informacije o osumnjičenima sa fotografije, da obavijesti Policiju putem povjerljivog broja telefona 080019999, e-mailainfo@kosovopolice.com ili da se javi u policijsku stanicu.

Dodaje se da Odjeljenje za istragu teških zločina u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Republike Kosovo (SPRK) istražuje slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović, predsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” (SDP), ubijen je ispred stranačkih prostorija u Sjevernoj Mitrovici 16. januara 2018.

Foto: RSE

Prema saopštenju odlazećeg kosovskog ministra pravde Abeljarda Tahirija iz avgusta ove godine, glavnoosumnjičen za ubistvo je Milan Radoičić, jedan od lidera Srpske liste, političke stranke koja je na prijevremenim izborima ovog mjeseca ponovo osvojila najviše mjesta namijenjenih za srpsku manjinu u Skupštini Kosova.

Njegov dosije o ubistvu Ivanovića, je kompletiran i proslijeđen u cilju izdavanja međunarodne potjernice, izjavio je tada Tahiri.

Milan Radoičić je van dometa kosovskih vlasti. Nalazi se u Srbiji, gdje se kao jedan od lidera Srpske liste pojavljuje na visokim političkim sastancima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve