Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Policajci u Novom Sadu prenosili građane preko poplavljenih ulica, dvije osobe povrijeđene

Obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim djelovima Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intervenisali su u više mjesta, a evakuisane su tri osobe

U poplavama u Novom Sadu povrijeđene su dvije osobe, a u Koceljevi je pod vodom deset kuća, ali nije bilo ugroženih, javila je Radio-televizija Srbije.

Obilne padavine uzrokovale su poplave u nekim djelovima Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) intervenisali su u više mjesta, a evakuisane su tri osobe.

Spasioci su evakuisali dva lica sa krova poplavljenog automobila u Novom Sadu i još jednu osobu u Koceljevi gdje je poplavljeno nekoliko objekata.

Brojne ulice u Novom Sadu su poplavljene, saobraćaj funkcioniše otežano, a u nekim djelovima grada je i blokiran.

Policija je, zbog posljedica padavina, intervenisala na području Novog Sada te opština Beočin, Sremski Karlovci, Zrenjanin, Šabac, Ruma i Valjevo.

Vodostaj Save kod Šapca u petak će, prema procjeni Republičkog hidrometeorološkog zavoda, usljed obilnih kiša preći granicu redovne odbrane od poplava.

Policajci u Novom Sadu prenosili građane

U Novom Sadu policajci i vatrogasci pomagali su pomagali su građanima na svaki način.

Tako je zabilježen video dva policajca koji su zajedničkim snagama pomogli ženi, i djevojkama da pređu preko vode noseći ih.

Problemi u regiji

Zemlje u regiji su pogođene jakim kišama koje su dovele do poplava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U Hrvatskoj je zbog poplava u sredu bilo najkritičnije u Hrvatskoj Kostajnici gdje je Una poplavila centar grada, a podzemne vode ugrožavaju brojne objekte. Vanredno stanje proglašeno je i u Karlovcu.

Zbog reka koje su se izlile iz korita i aktiviranih klizišta u Bosni i Hercegovini je u nekoliko opština proglašena vanredna situacija, a škole i vrtići ne rade.

U Sloveniji, u kojoj je takođe padala jaka kiša, građanima muke zadaju veliki odroni u opštini Šentilj. Vojska je angažovana na raščišćavanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve