Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Pojačanje od 200 britanskih vojnika za KFOR stiglo na Kosovo

NATO je precizirao da su u pitanju vojnici Prvog bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa i da se pridružuju britanskom kontingentu od 400 vojnika koji se već nalazi na Kosovu

Prvi kontingent od 200 britanskih vojnika stigao je danas na Kosovo da pojača mirovnu misiju KFOR-a, saopštio je NATO.

“Ovo raspoređivanje je razborit korak da se osigura da KFOR ima snage koje su mu potrebne da ispuni svoj mandat Ujedinjenih nacija za održavanje sigurnog i bezbjednog okruženja i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu”, objavila je Sjevernoatlantska alijansa.

NATO je precizirao da su u pitanju vojnici Prvog bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa i da se pridružuju britanskom kontingentu od 400 vojnika koji se već nalazi na Kosovu.

Oni su podsjetili i da je Vlada Rumunije u utorak saopštila da takođe šalje oko 100 dodatnih vojnika da podrže KFOR.

“Do raspoređivanja dolazi nakon nasilnog napada na Kosovsku policiju 24. septembra i povećanja tenzija u regionu”, naveli su iz NATO-a.

Navodi se da je raspoređivanje dodatnih snaga zasnovano na zahtjevu vrhovnog komandanta Savezničkih snaga NATO za Evropu i odobreno od saveznika.

Podsjeća se da NATO vodi mirovnu operaciju na Kosovu od 1999. godine, u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve