Pogledajte: Ispod ikona igraju dok se pjevaju Cecine pjesme (VIDEO)

Vjernici smatraju da ovakvoj muzici nije mjesto u parohijskom domu, dok sa druge strane, starješina crkve sveštenik Ivan Jančić, objašnjava da se ništa skaradno nije dogodilo i da je snimak namjerno postavljen samo "da bi se napravio urnebes".

Snimak iz parohijskog doma Crkve svetog Vasilija Ostroškog u Šapcu, na kome se vidi kako okupljeni pjevaju narodnjake uz pjevačicu i muziku, dok sveštenik sve vrijeme snima telefonom, podijelio je vjernike!

Naime, vjernici smatraju da ovakvoj muzici nije mjesto u parohijskom domu, dok sa druge strane, starješina crkve sveštenik Ivan Jančić, objašnjava da se ništa skaradno nije dogodilo i da je snimak namjerno postavljen samo “da bi se napravio urnebes”.

– Zao čovjek iznosi iz svoga srca zlo. To su njihova ogavna lična mišljenja, sa njihove strane je skaradno to što su učinili. Nećemo odustati, ma ko šta pisao i radio. Zašto niko nije snimio i objavio liturgiju koja je trajala tri sata, nego samo taj snimak. Neko je ubačen iz druge crkvene orijentacije da rovari ovaj projekat – rekao je sveštenik Jančić.

Inače, riječ je o projektu “Podržimo život” koji se, uz blagoslov patrijarha, realizuje pri crkvi Rođenja majke božije u Zemunu već pola godine, a sprovodi ga doktor Bojan Cakić.

Cilj je da se oživi porodica, pa se za učesnike organizuju hodočašća u crkve i manastire, kursevi o braku, porodici i natalitetu.

Slobodne djevojke i muškarci se na putovanjima druže, bolje upoznaju i zbližavaju, a pojedini će, vjerovatno, stupiti u vezu i u brak.

Komentari

avatar