Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Plenković: Usvajanje Rezolucije o Jasenovcu loš i nepotreban potez

''Je li ovo trebalo biti nekakvo pranje interno, u svakom slučaju, ako to misle raditi na račun i nauštrb Hrvatske, to sigurno neće'', naglasio je Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je, komentarišući usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u crnogorskom parlamentu, kazao kako je riječ o lošem i nepotrebnom potezu.

Ona je, dodao je, izazvala i podjelu unutar političkog korpusa Crne Gore, podsjetivši da je od 81 poslanika u Skupštini u sali u trenutku izglasavanja ostalo njih 42.

“Smatramo da je to izrazito loš i nepotreban potez, posebno jer je Hrvatska bila u najvećoj mjeri vrlo konstruktivna kada je riječ i o rješavanju otvorenih bilateralnih pitanja i kada je riječ o evropskom putu Crne Gore”, poručio je Plenković, objavljeno je na sajtu Vlade Hrvatske.

Dodao je da tim potezom prema Hrvatskoj Crna Gora šalje jedan signal koji postavlja pitanje povjerenja i namjere.

Namjera je, istakao je, vezana isključivo za unutar-crnogorske rasprave, instrumentalizovane od nekih drugih nakon Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici.

Podsjetio je da je ta Rezolucija UN-a donesena na prijedlog Njemačke i Ruande te da je za nju Crna Gora glasala.

“Je li ovo trebalo biti nekakvo pranje interno, u svakom slučaju, ako to misle raditi na račun i nauštrb Hrvatske, to sigurno neće”, naglasio je Plenković, dodajući da će Hrvatska znati što treba raditi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sabahudin
03.07.2024-13:26 13:26

SAMO IM ZABRANIT ULAZ I SVAKO POMINJANJE HRVATSKE -KRIVICNO IH GONIT INTERPOLOM I DA IM HRVATSKA- EU- SUDI ZA IZGLASAVANJE !

Seoca
04.07.2024-18:34 18:34

Plenko, odmah podnesi račune za ratnu odštetu za ubijanje Hrvatske od 90-tih godina četničkom vojvodi Mandiću I Ruskom špijunu Kneževiću!! Onda Bosna odmah da podnese račun četničkoj vladi Mandić-Knežević, za ratnu odštetu i ubijanje i izručivanje Crnogorskih Muslimana Bosanskim I Srbijanskim četnicima!!