Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Plenković: Milanović ima sindrom šmrkanja

Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovjek koji želi javnosti kazati informacije o meni, a u biti me ne poznaje dovoljno, saopštio je hrvatski premijer

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković danas se osvrnuo na izjave predsjednika Zorana Milanovića i poručio da “on može govoriti što hoće, ali ne može praviti pritisak na pravosuđe.”

“Mislio sam da će govoriti o SDP-ovom gradonačelniku Varaždina. Vidjeli smo juče zanimljive transkripte. Tamo su vanredni izbori u nedjelju. Mislio sam da će se na to referirati. S obzirom da je danas u Rijeci, mislio sam da će govoriti o slučaju Sortirnica, članu SPD-a kao izvođaču i strukturi SDP-a koja ima veze s tim. Zanimljivo da ta tema nije bila dotaknuta na aktuelnom satu ni od koga. Kada su u pitanju ljudi iz HDZ-a, onda tema ne silazi sa portala, naslovnica, upita, a kada je riječ o SDP-ovcima onda se šuti i prekriva drugim pitanjima”, kazao je takođe Plenković.

Izjavu Milanovića da bi se trebao izjasniti oko špekulacija stranih medija da ste kandidat za čelnika NATO-a, Plenković je komentarisao riječima:

“To govori čovjek koji očito živi u nekoj teškoj zavisti. Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovjek koji želi javnosti kazati informacije o meni, a u biti me ne poznaje dovoljno. Svoje frustracije ga muče, pa govori o meni. A vidim da nastavlja i sa šmrkavim tikovima. Ima sindrom šmrkanja. To je dosta važno”, rekao je Plenković.

O “prijetnjama iz medija”

Na pitanje jesu li na čelu hrvatske države važnije od funkcija u Bruxellesu, Plenković je rekao:

“Je li normalno da se to pitanje postavlja čovjeku koji je predsjednik HDZ-a već sedmu godinu i predsjednik Vlade punih šest i pol godina i podignuo sve što se moglo poboljšati i to puno nego što je bilo 2016. godina. Dio naših političkih protivnika više nema što, prate ankete, vide situaciju, vide socijalnu stabilnost, ekonomski rast, pakete mjere, hiperdobru turističku sezonu koja slijedi, investicijski kreditni rejting pa onda najbolje da ovaj tip ode pa makar i u NATO.”

Plenković smatra da je pravo pitanje kako to da ti isti švedski novinari nisu sjetili Milanovića:

“On ide na NATO samite u ime Hrvatske, bio je diplomata u hrvatskoj misiji pri NATO-u, ali ga se nisu sjetili. Kako se njega nisu sjetili, a ne što su mene uvrstili na taj spisak?”

Na pitanje o prijetnjama iz medija koje je spominjao rekao je da se ne radi o prijetnjama medija, nego kroz medije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve