Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

PDP: Izbori su pokradeni, Trivić je pobijedila Dodika

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i kandidatkinja te stranke za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić su rekli da je ona pobijedila Dodika na predsjedničkim izborima i iznijeli su primjere za koje tvrde da dokazuju izbornu krađu

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i kandidatkinja te stranke za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić su rekli da je ona pobijedila Dodika na predsjedničkim izborima i iznijeli su primjere za koje tvrde da dokazuju izbornu krađu.

Nakon što su sinoć proglasili i proslavili izbornu pobjedu u trci za mjesto predsjednika Republike Srpske, danas se u Partiji demokratskog progresa (PDP) pitaju šta se dogodilo preko noći.

„Jelena Trivić je pobijedila. Mi ne odustajemo. Sve ono što smo sinoć saopštili na bazi relevantnog uzorka je tačno. Razlika koja je bila preko 10.000 glasova je govorila da je pobijedila. Šta se dogodilo tokom noći? To ćemo da ispitamo, kao i krivičnu odgovornost u izbornoj krađi. Ta pravna borba trajaće i dalje. Zbog naroda koji je podržao Jelenu Trivić“, kazao je Borenović, koji je predsjednik PDP.

Dodao je da ima 30.000 nevažećih listića i da su poslali više od 20 prigovora Centralnoj izbornoj komisiji, kao i nekoliko stotina primjedbi na zapisnike.

„Sve ćemo detaljno ispitati i na osnovu toga postoji ozbiljan osnov da se ponište izbori za Predsjednika RS u velikom broju biračkih mjesta i gradova“, dodao je.

Borenović je tvrdio da u Doboju Dodik ima veliku prednost pomoću prevara. Ukazao je na primjere, kako je naveo izborne krađe.

„Jedno biračko mjesto u Čelincu, koje smo sada našli slučajno, tamo Jelena Trivić ima nula glasova, Milorad Dodik tamo ima 235, a neki ‘no name’ kandidat 200“, kazao je.

Jelena Trivić je dodala da su „to njeni glasovi“.

Pokazali su primjer iz rodnog sela Jelene Trivić, gdje je takođe imala nula glasova.

„Jako značajno je da kažemo da odustati nećemo, Jelena je pobijedila“, rekao je Borenović.

Trivić: Ovo je bio sveobuhvatno kontaminiran proces

Trivić je ukazala da „ovo nije bila krađa samo u onim gradovima gdje smo to navikli – ovo je bio sveobuhvatno kontaminiran proces“.

„U selu iz kojeg ja potičem permutovani su glasovi za Gorana Kalinića. Danas su mi se javili ljudi da su glasali za mene (tamo gdje je bilo nula glasova za nju)“, pojasnila je.

Navodi da se tačka preokreta desila tokom noći, kada je i CIK saopštio kako još nisu jasni rezultati za predsjednika RS, jer birački odbori nisu na vrijeme dostavili rezultate u sistem.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kuz
03.10.2022-15:36 15:36

Ja mislim da je ovaj medjed iz Bosne pobijedio, kradjom.

Kuz
03.10.2022-15:36 15:36

Ja mislim da je ovaj medjed iz Bosne pobijedio, kradjom.

Haji
03.10.2022-15:43 15:43

Bravo Bosanac