Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Partije iz Srbije traže: Spriječiti nezakonito djelovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika SPC

To su zajedno tražili Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum

Nekoliko pokreta u Srbiji traži od državnih organa da spriječe krajnje neodgovorno i nezakonito djelovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika SPC.

foto Shutterstock

To su zajedno tražili Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Mediji u Srbiji su ranije danas prenijeli da je u svojoj propovedi Vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vjernike da prekrše sve mjere Vlade Republike Srbije, naglasivši da je “sveta pričest najbolji lijek“ a “crkva najbolja bolnica“.

“U danima kada je broj novozaraženih koronavirusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mjera Vlade, ponašanje dijela SPC je neodgovorno i opasno. Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici pomažu stvaranje uslova za širenje Korona virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugrađana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje države. Pozivamo Vladu Republike Srbije i sve ostale nadležne državne organe da najoštrije reaguju na ovakve pojave jednako tako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj “Gazeli”, šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju. Odgovornost moramo pokazati svi. Nemo posmatranje neodgovornih postupaka pojedinih crkvenih velikodostojnika može imati katastrofalne posledice i mora biti pod hitno spriječeno!”, navodi se u saopštenju.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve