Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Osmani: Srbija blokira dijalog

Ako Srbija želi pravi dijalog onda mora doći pripremljena za pregovarački sto i ne treba koristiti proces za nepotrebnu dramu. Srbija je samo blokirala, rekla je Osmani

Kosovo, odnosno njen suverenitet i granice ne mogu biti predmet pregovora u okviru dijaloga, izjavila je kosovska predsjednica Vjosa Osmani, uz tvrdnje da Srbija za prošli sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine nije ništa pripremila i nije imala nikakve prijedloge, dok je Priština iznijela nove.

Osmani je, u intervjuu za „Viner cajtung“, kazala da je Priština iznijela nekoliko novih prijedloga, kao što su regionalni trgovinski odnosi, prijedlozi u vezi prava manjina i po pitanju nestalih.

“Ako Srbija želi pravi dijalog onda mora doći pripremljena za pregovarački sto i ne treba koristiti proces za nepotrebnu dramu. Srbija je samo blokirala”, tvrdi ona.

Uz to ponovila je stav da dijalog nikada nije bio usmjeren tako da Kosovo bude predmet pregovora, nešto što se može dijeliti.

“Ne možemo prihvatiti da naš suverenitet ili granice budu predmet pregovora”, poručila je Osmani.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.06.2021-12:42 12:42

Gospodjo Osmani zasto im dajete toliko paznje, njih najvise boli kada ih totalno ignorisete. Kuri je to dokazao svojom taktikom koja ih dovodi do kljucanja pa kuvaju kao pasulj u loncu.