Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Osmani s O'Brienom o dijalogu sa Srbijom i ulozi SAD-a

Osmani boravi u Sjedinjenim Američkim Državama na poziv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena kako bi učestvovala u aktivnosti o ženama, miru i sigurnosti koja se održava u okviru NATO samita

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se u Vašingtonu s pomoćnikom američkog državnog sekretara Džejmsom O Brajenom s kojim je, kako je rekla, razgovarala o važnosti bliske saradnje s američkim saveznicima u prevladavanju zajedničkih izazova.

“Zajedno smo takođe razgovarali o najnovijim kretanjima u dijalogu sa Srbijom i važnosti uloge SAD-a za uspjeh ovog procesa”, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Osmani boravi u Sjedinjenim Američkim Državama na poziv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena kako bi učestvovala u aktivnosti o ženama, miru i sigurnosti koja se održava u okviru NATO samita.

Samit, koji se poklapa sa 75. godišnjicom uspostave vojnog saveza, održava se od 9. do 11. jula.

O'Brien je u više navrata pozivao Kosovo i Srbiju da sprovedu sporazume koji su proizašli iz međusobnih razgovora.

“Da bismo krenuli naprijed, potrebna nam je sprovedba sporazuma postignutih uz posredovanje EU, uključujući ‘hitni napredak’ u koracima koji vode do uspostave Zajednice opština sa srpskom većinom”, rekao je O'Brajen u aprilu ove godine.

Krajem juna rekao je i da je Srbija obećala da će se Milan Radoičić, koji je prihvatio odgovornost za organizovanje napada u Banjskoj, na sjeveru Kosova, suočiti s pravdom.

Napad se dogodio u septembru prošle godine, a vjeruje se da je Radoičić na slobodi u Srbiji.

IzvorRSE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve