Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Osmani: Na teritoriji Kosova nikada neće biti srpskih policajaca i vojnika

Hegemonistički san Srbije nikada se neće ostvariti

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je na, kako je rekla, “prijetnje srpskih političara Kosovu”, koji su poručili da će razmotriti slanje 1.000 bezbjednosnih snaga na Kosovo ocjenom da na teritoriji Kosova nikada neće biti policajaca i vojnika iz Srbije.

“Hegemonistički san Srbije nikada se neće ostvariti”, napisala je Osmani na Fejsbuku.

Dodala je da „otvorena prijetnja policijskom i vojnom agresijom iz Srbije dokazuje da se hegemonistički mentalitet nastavlja u toj zemlji“, dok je dodala da srpske policije i vojnika nikada neće biti na teritoriji Kosovo.

„To se mora odbaciti i jasno suprotstaviti od čitavog demokratskog svijeta, koji je 1999. zadao najjači udarac ovakvom načinu razmišljanja“, napisala je kosovska predsjednica.

Ocijenila je da sinoćnje ranjavanje pripadnika kosovske policije krivično djelo i usmjereno protiv ustavnog poretka i suvereniteta Kosova kao i protiv djelovanja za vladavinu prava.

„Takođe, napadi na novinare predstavljaju flagrantno kršenje prava na slobodno informisanje. Počinioci ovih akata moraju hitno biti privedeni pravdi, a pravosudne institucije moraju odmah reagovati“, napisala je Osmani.

Dobri poznavaoci bezbjednosnih kretanja na Kosovu ističu da se radi o praznim prijetnjama iz Srbije jer dozvolu za ulaza bezbjednosnih snaga Srbije na Kosovu prema rezoluciji SBUN i Kumanovskom sporazumu daje jedino komandant KFOR-a.

Prema njima, u sadašnjoj situaciji ali i uopšte tako nešto je nemoguće da se dozvoli.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Micko
31.12.2022-14:28 14:28

Bravo Osmani, svaka cast, podržavam vas, pokazuje te da ste prava drzava koja Viva svoj suverenitet, nijeste dozvolili onom Pericu da sluzi u PP, nijesu imali M…..da da izvrsedesant kao na CT!