Er Srbija obnovila je u četvrtak komercijalni putnički saobraćaj, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture. Prvi avion te kompanije nakon obustave avio-saobraćaja zbog pandemije korona virusa odletio je 21. maja sa beogradskog Aerodroma Nikola Tesla za Cirih, a tokom dana za taj grad u Švajcarskoj biće ukupno tri leta i dva za Frankfurt u Njemačkoj.

foto AFP

Kako je najavio srpsko-arapski prevoznik, koji je 51 odsto u vlasništvu Srbije i 49 odsto u vlasnišvu Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Er Srbija će u nedjelju letjeti i za London i Beč.

Saopšteno je da će Er Srbija od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do londonskog aerodroma Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča, kao i da su u prodaji karte za Pariz i Amsterdam za letove od 31. maja, gdje je do 14. juna predviđen jedan let nedjeljno.

Er Srbija obnoviće komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će se na tu destinaciju od 13. juna letjeti dva puta nedjeljno. Takođe, ta kompanija planirala je da obnovi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, a da tokom prve dve nedjelje juna ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.

“Er Srbija” najavila je da će na svojim letovima primjenjivati neophodne mjere, u skladu sa najvišim bezbjednosnim i higijenskim standardima i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih tijela.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments