Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

Novi gradonačelnici Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka položili zakletve

Nešto posle 13h, u mjestu Šaljska Bistrica u opštini Leposavić zvanično je na dužnost gradonačelnika najveće opštine na sjeveru Kosova stupio i Ljuljzim Hetemi

Novi gradonačelnici Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, Iljir Peci, Ljuljzim Hetemi i Izmir Zećiri, položili su zakletve.

„Zaklinjem se da ću svoje dužnosti i ovlašćenja kao predsjednik opštine Zubin Potok obavljati časno i lojalno, nepristrasno po savjesti i u skladu sa zakonom, kako bih svima obezbijedio uslove za miran život“, rekao je Zećiri pred odbornicima opštine, prenosi RTK.

Poslije zakletve zatražio je od odbornika da budu dovoljno odgovorni da građanima Zubinog Potoka ponude sve usluge bez razlike.

„Zahtijevam da izvršavamo sve usluge i zahtjeve građana, a posebno srpske većinske zajednice, da budemo zajedno i jedinstveni u svakodnevnom radu. Da budemo maksimalno fokusirani na poštovanje zakona Republike Kosovo na cijeloj teritoriji opštine Zubin Potok“, izjavio je on.

Zećiri je rekao da će se uskoro sva opštinska odjeljenja voditi, kako je istakao, po republičkim zakonima.

On je naveo da će nastojati da proširi komunikaciju sa srpskom zajednicom, koja je većinska u opštini Zubin Potok.

Peci: Obezbijediti uslove za miran život svim građanima

Novi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci je poručio da će svoje dužnosti obavljati časno i lojalno na nepristrasan način i da će težiti da obezbijedi uslove za miran život svih građana bez razlike.

Zakletvu su položili i odbornici ove opštine.

Iljir Peci položio je zakletvu u Osnovnoj školi „Isa Boljetini“ u selu Boljetin.

Gradonačelnik Leposavića zakletvu položio u osnovnoj školi

Nešto posle 13h, u mjestu Šaljska Bistrica u opštini Leposavić zvanično je na dužnost gradonačelnika najveće opštine na sjeveru Kosova stupio i Ljuljzim Hetemi.

Hetemi iz Pokreta Samoopredjeljenje, koji je na izborima od 23. aprila osvojio ukupno 100 glasova ili 73,5 odsto, zakletvu je položio u Osnovnoj školi „Kadri Bistrica“, prenosi KoSSev.

U prisustvu odbornika, on je odmah imenovao i potpredsjednicu Skupštine opštine Leposavić i to iz srpske zajednice, Draganu Miletić, kao i predsjednika SO – Gorskog Burića.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve