Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Njemačka: Uhapšen državljanin BiH, povezuju ga sa škaljarskim klanom

To je saopšteno iz ovog tužilaštva, odakle dodaju da, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordinišu aktivnostima u vezi sa ovim hapšenjem

Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je povezan sa takozvanim škaljarskim klanom, uhapšen je u Frankfurtu na temelju potjernice Tužilaštva BiH.

To je saopšteno iz ovog tužilaštva, odakle dodaju da, zajedno sa partnerskim institucijama u Njemačkoj, koordinišu aktivnostima u vezi sa ovim hapšenjem.

“Radi se o osumnjičenom koji je pod istragom kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko – kartela, povezan sa tzv. Škaljarskim klanom, uključen u krijumčarenje i promet velikih količina droga iz Južne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu Zapadnog Balkana”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako dodaju, u okviru predmeta sa dešifrovanim Sky i Anom aplikacijama, ovaj osumnjičeni identifikovan je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, te se uglavnom nalazi u inostranstvu, gdje koordiniše rad osoba uključenih u krijumčarenje droga, zbog čega je došao u fokus istrage policijskih agencija iz više zemalja.

“Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve