Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Nezadovoljan tretmanom: Milorad Ulemek Legija započeo štrajk glađu u zatvoru

Milorad Ulemek Legija (53), koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine, ali i još tri maksimalne kazne, stupio je u ponedjeljak u štrajk glađu u požarevačkoj Zabeli, saznaje portal Nova.rs.

Vijest o štrajku potvrdio je za “nova.rs” Legijin advokat Aleksandar Kovačević.

„Tačno je da je moj branjenik u ponedjeljak stupio u štrajk glađu. On se 18 godina nalazi u najstrožijoj izolaciji, onemogućeno mu je pravo na resocijalizaciju, ali i posjete i rad, iako nema nijedan disciplinski prekršaj. Zbog čega mu se svake dvije godine produžava boravak u samici, nije poznato. Nadležni organi napišu izvještaj kojim mu se produžava boravak, iako se u njemu na navodi zbog čega, te samim tim ne znamo ni na šta ulažemo žalbu“, ističe Kovačević.

Podsjećamo, Milorad Ulemek Legija (53), bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen je 2005. na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Ulemek je osuđen na još tri maksimalne kazne zatvora, među kojima su za ubistvo Ivana Stambolića 25. avgusta 2000. i za pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 15. juna 2000. godine.

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), već 17 godina se drži u strogoj izolaciji u zatvoru „Zabela“, čuvan je pod posebnim režimom i odvojen od drugih pritvorenika.

Legija se 2. maja 2004. godine, nakon 14 mjeseci u bjekstvu, predao policiji Srbije. Tadašnji načelnik Resora javne bezbjednosti MUP-a Srbije Miroslav Milošević rekao je da se Luković, „samoinicijativno“ predao policiji.

„Večeras oko 21 sat (Luković) se samoinicijativno predao organima MUP-a. Lišen je slobode i dalji zakonski postupak je u toku“, rekao je tada Milošević za Televiziju BK.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve