Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine potvrdio je danas imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Zoran Tegeltija (Foto: Erduan Katana/RFE/RL)

On je prethodno u ekspozeu obećao da je evropski put BiH jedno od najbitnijih pitanja kojim će se baviti, uz rješavanje migrantske krize, ekonomski prosperitet i zapošljavanje mladih.

Tegeltija je u obraćanju poslanicima Zastupničkog doma Parlamenta BiH kazao kako je svjestan težine zadatka funkcije na koju je predložen.

“Više od godinu dana Bosna i Hercegovina nije uspjela da formira vlast. Obaveza je da u narednom periodu radimo kako bismo nadoknadili izgubljeno vrijeme”, kazao je Tegeltija, inače kandidat vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Tegeltija je u ekspozeu poručio i da Vijeće ministara treba da realizuje što prije reforme kako bi bio nastavljen evropski proces.

“Moramo odmah odblokirati sve procese u institucijama, usvojiti budžet za 2020. godinu i staviti sredstva na raspolaganje entitetima”, rekao je Tegeltija.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve