Grad Beograd ponudio je na prodaju dio Palate “Beograd” (Beograđanke), po početnoj cijeni od 20,6 miliona eura, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

foto N1

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Prijave za javno nadmetanje za kupovinu mogu da se podnesu do 29. jula, a javno nadmetanje zakazano je za 31. jul.

Kako se navodi u oglasu, budući kupac je u obavezi da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u vrijednosti koja ne smije biti niža od osam miliona eura.

Kupac se mora obavezati i da neće promijeniti namjenu zgrade, imajući u vidu da Palata ”Beograd” uživa status prethodne zaštite od 16. aprila 2018. i da se u evidenciji nepokretnosti pod prethodnom zaštitom nalazi od 14. aprila 2009. godine.

Prilikom zaključenja ugovora sa kupcem će se ugovoriti i kazna u novčanom iznosu od 10 odsto postignute kupoprodajne cijene, za slučaj da budući kupac ne ispuni u cjelosti ili djelimično preuzete obaveze, kao i da se na ime obezbjeđenja za eventualno plaćanje ugovorne kazne dostavi prvoklasna bankarska garancija.

Razgledanje nepokretnosti moguće je svakog radnog dana od 16. do 29. jula u periodu od 12 do 15 časova, uz obaveznu prethodnu najavu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve