Hrvatski carinski službenici su na graničnom prelazu Hrvatska – Crna Gora pronašli 342 kilograma marihuane, vrijednosti preko 700 hiljada eura, prenosi dubrovački Dnevnik.

Foto: Ilustracija

“Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko pet miliona kuna (714.000 eura), a 15 miliona u maloprodaji na crnom tržištu”, saopšteno je na konferenciji za medije.

Portparol Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo.

“Juče oko 15:30 sati na graničnom prelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registrovan na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah probudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru“, istakao je na konferenciji za medije.

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

“Vozač je ispitan juče, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21:30 sati uhapšena još jedna osoba iz Dubrovnika i biće procesuirana“, kazao je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve