Z. H. iz Lukavca osumnjičen je da je preko društvenih mreža podstrekivao na ubistvo Milorada Dodikai predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Prema informacijama portala Srpska Info, koje prenosi RTRS, Z. H. je tražio snajperistu koji bi ubio funkcionere Republike Srpske.

Portparolka MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale osumnjičenog, da je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Srpske podnijela Republičkom tužilaštvu izveštaj protiv Z.H. zbog sumnje da je počinio krivično djelo „javno podsticanje na terorističke aktivnosti“.

„On je osumnjičen da je 23. januara ove godine na svom profilu na Fejsbuku iznio lične ideje, kojima je podsticao na terorističke radnje, pozivajući na otvorenu likvidaciju najviših zvaničnika Republike Srpske“, pojasnila je Miljanovićeva.

Kako nezvanično saznaje portal Srpska info, Z.H. je na svom profilu pokrenuo inicijativu da se angažuje snajperista kako bi ubio Dodika i Cvijanovićevu.

„Policija je pretresla kuću i objekte koje on koristi. Tom prilikom pronađeni su pištolj i ručna bomba, mobilni telefoni i propagandni materijal. Riječ je o radikalnom propagandnom materijalu“, istakao je izvor portala Srpska info.

Pronalazak oružja i bombi potvrđuje da se radi o opasnoj osobi i da je policija opravdano reagovala.

Izvor je dodao i da je za sada utvrđeno da Z.H. nije pripadnik vehabijskih ili selafijskih pokreta.

U međuvremenu, Z.H. je svoj sporni status obrisao s Fejsbuka.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve