MUP Hrvatske: Trojica privedenih zbog napada na vaterpoliste u Splitu

Kod jednog od privedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres

Tri osobe privedene su u splitsku policiju zbog napada na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde na rivi u tom gradu u subotu popodne, dok se za dvojicom traga.

„Odmah po dobijanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo svoje rezultate. Policijski službenici jutros su u službene prostorije priveli trojicu muškaraca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od privedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Iz policije dodaju da su „preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i sproveli kriminalističko istraživanje“.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde sjedela su u kafiću na rivi kada ijjm je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obilježjima, nakon čega su počeli da ih guraju i tuku.

Planirana utakmica između splitskog Mornara i Crvene zvezde nije odigrana, a ekipa Zvezde vratila se u Beograd. Napad na igrače osudili su brojni hrvatski političari i sportisti.

Komentari

avatar