Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Milanović: Čelnici Evropske unije svoje članice tretiraju kao da su retardirane

Predsjednik Hrvatske je ocijenio i da su sankcije katastrofa i totalna glupost i da je samo pitanje koliku će štetu nanijeti. Zbližili smo Rusiju i Kinu, kome je to u interesu. To su sve pitanja ljudima koji donose odluke u moje ime. Čekam odgovor, naveo je Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je u Budimpešti oštro kritikovao čelnike Evropske unije i optužio ih da uništavaju zajednicu evropskih naroda, jer svoje članice “tretiraju kao da su retardirane”.

-Šef evropske diplomatije Đosep Borelj je prije mjesec dana uputio dopis Hrvatskoj pun laži, u kojem nas tretira kao da smo retardirani, odnosno kao da imamo posebne potrebe, samo da bi nam onemogućio da budemo prisutni simbolički u misiji ALTEA u BiH, rekao je Milanović na konferenciji za medije posle razgovora sa predsjednicom Mađarske Katlin Novak, prenosi Index.

Komentarišući optužbe za korupciju koje Evropska unija upućuje Mađarskoj, Milanović je pitao kako se to dokazuje i istakao da u Briselu zalijepe etikete čitavom biračkom tijelu i odluče da ih moraju kazniti.

Meni je svejedno hoće li LGBT ustanove biti na 100 ili 150 metara od škole, ali kažnjavanje cijelog naroda, kao što je mađarski, predstavlja uništavanje čitave EU. Ja sam u Briselu proveo godine, studirao sam evropsko pravo i mogu da pitam koju to vladu bira Evropski parlament i kome odgovara predsjednica Evropske komisije, kazao je Milanović.

Ta vrsta odnosa duboko iritira, dodao je i istakao da je danas to Mađarska, a sjutra će biti neka veća država koju će biti potrebno dovesti u red.

Do juče je to bila Poljska, koja je sada zbog okolnosti u Ukrajini super, ali će sjutra ponovno doći na red, rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske je ocijenio i da su sankcije katastrofa i totalna glupost i da je samo pitanje koliku će štetu nanijeti.

Zbližili smo Rusiju i Kinu, kome je to u interesu. To su sve pitanja ljudima koji donose odluke u moje ime. Čekam odgovor, naveo je Milanović.

On je komentarisao i svoju izjavu da Amerika vodi posrednički rat protiv Rusije, zbog čega ga je pohvalio ministar spoljnih poslova Rusije Segrej Lavrov.

Kada sam rekao da je to proksi rat, citirao sam riječi ukrajinskog ministra odbrane. U ovom ratu jedina prava žrtva je Ukrajina i za rješenje za sto moraju da sjednu samo Vašington i Moskva. NATO se ukrajinskom krvlju bori protiv Rusije, ali za to nema sluha. Neću dopustiti da nas pretvore u malog psa u čoporu koji samo ide i laje, kazao je Milanović.

U najoštrijoj kritici Brisela do sada, Milanović je poručio da EU ne može funkcionisati po principu „glajhšaltunga“, po kojem je funkcionisala nacisitička Nemačka.

Često slušamo da je svjetski poredak baziran na pravilima, ali ja sam za vladavinu prava. To je sigurnije, ne može svaki put doći neko drugi i pravila tumačiti na treći način, naveo je Milanović i poručio: stvaranje jedinstvene evropske države – to nikada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
20.01.2023-21:19 21:19

Ovaj Milanovic je precerao sa izjavama..on mi lici..na ..Pavelice..Njega boli..sto je EU..uvela sankcije prema Orbanu…sto je trebalo i prije..Orban je dobio ogromni novac od EU za razne projekte..od tih projekata nije bilo nista..On je razdijelio naovac..za druge stvari..kao naprimjer Dodik je dobio 100miliona €..i zato su ga srbijanski popovi nagradli ordenom..U svakom slucaju on je imao veze sa Milanovicem….Putinom..Vuckom..kako sam cula..planirali su veliku Madjarsku-Serbiju-Hrvatcku..a ovaj ostatatak drzava bi trebao da nestane..kao sto je CG-BH..itd..Sram ih bilo..! Kaze da je Amerika posrednik rata sa Rusijom..je velika laz..Putin je napao suverenu drzavu Ukrajinu..i njih podrzava citav svijet..da se odbrani od agresora..Putina..jer ako… Pročitaj više »

Dida
21.01.2023-04:03 04:03

Dje ce kruska no pod krusku. Pi .

Vinuška
30.01.2023-22:07 22:07

Gledajući tebe i slične tebi, pitam se zašto. Taman i jeste retardirani.