Srijeda, 30 Novembra, 2022
Rubrika:

Majmune, Boka je kotorska, a ne srpska!

To vam je legalno litijanje i vječna masturbacija o srpskoj ugroženosti kroz kanoniku Crkve Srbije, a koja javnim manifestacijama srednjevjekovnih obreda samo ništi one druge i drugačije. A šta je sa odistinskom Bokom i Bokeljima, mahom katolicima? Šta je sa Hrvatima, šta sa Crnogorcima, šta sa svima ostalim? Oni su izgleda ili nevidljivi ili samo otpad u tom svetu ''srpske Boke''

Piše: Dragan Bursać (Autonomija.info)

Vidjeli ste to juče (subota), crnogorski grad Herceg Novi osvanuo je sve sa pozdravnim plakatima i transparentima prvom guruu Crkve Srbije, Porfiriju Periću. Naravno, kada je u pitanju srpski nacionalizam koji jeste ovaploćen baš u patrijarhu onda su poruke vrlo jasne i nedvosmislene – gdje su Srbi, tu je i srpska zemlja.

Porfirije gliserski obilazi “srpske zemlje“

Pa je još jasnije, pomalo nepismeno napisano na plakatu u Herceg Novom “Dobro došli u srpsku Boku”. Iza pozdrava stoji, kako kažu “Srpska omladina Herceg Novog i Boke“. Na stranu sad ovi opskurnjaci i njihove bizarnosti, ali eto tako sad biva što biti ne može, postade i Boka srpska.

Naravno da je Porfirije Perić došao kako bi širio velikosrpsku ideju koja se neobično dobro primila baš u Herceg Novom, a gdje nekih sedam hiljada građana koji se izjašnjavaju kao Srbi drže u šaci i Boku Kotorsku i cijelu Crnu Goru.

Ali to je već do vlasti Crne Gore. Preciznije do lokalnih vlasti. A šta rade lokalne vlasti? Lokalne vlasti sve sa policijom pomažu u isticanju srpskih zastava po Herceg Novom. I tako možemo u krug do besvijesti, jer krivca navodno nema, a krivac je baš ovakav sistem vlasti koji pomaže u širenju velikosrpske hegemonije.

Pa malo naivno ili puno zlobno djeluju riječi Jovane Marović, URINE Ministarke evropskih poslova koja kaže: “Boka je u Crnoj Gori, crnogorska, ovim natpisima moraju da se bave lokalne vlasti“. A koje to lokalne vlasti, Jovana? Iste one što vjese srpske trobojnice ili neke druge, apsraktne vlasti? Izgleda da su se ove konkretne već pozabavile i to tako što se Herceg Novi klanja Porfiriju Periću sve pretvoren u neki Čačak ili Valjevo na moru.

A kad smo kod Čačaka ili Valjeva, Boka je srpska taman koliko je npr. Čačak hrvatski. U uncu. U bobu. I dok bi neki bilbord koji pozdravlja papa Franju u Čačku sa tekstom “Dobrodošao u hrvatski Čačak” bio ocijenjen kao smiješan ili sulud, srpsko svojatanje Boke je odjednom (da li odjednom?) sasvim u redu i legitimo, a neko će lupiti i povijesno.

A ta povijest seže eto do srpskih oficira u JNA sa početka pedesetih godina prošlog vijeka, koji su našli idealno ljetovalište na vratima Boke kotorske i koji su na plažama, sve pod petokrakama zapravo sanjali plažni san o Srboslaviji, a ne o Jugoslaviji. Eto vam srpske Boke! Srpska Boka je samo ekstenzija jedne misli, njena zadnja emanacija, a to je ista ona misao koja je odgovorna za uništenje Vukovara, za genocid u Srebrenici, za granatiranje Dubrovnika i hladnjače sa ubijenim Albanicma diljem Srbiji.

To vam je srpska Boka.

Ništa više i ništa manje. To vam je legalno litijanje i vječna masturbacija o srpskoj ugroženosti kroz kanoniku Crkve Srbije, a koja javnim manifestacijama srednjevjekovnih obreda samo ništi one druge i drugačije. A šta je sa odistinskom Bokom i Bokeljima, mahom katolicima? Šta je sa Hrvatima, šta sa Crnogorcima, šta sa svima ostalim? Oni su izgleda ili nevidljivi ili samo otpad u tom svetu ”srpske Boke”.

I zato je Porfirije Perić gliserski tu, zar ne. Da čini ono što se zove stvaranje nestabilnosti i on sad ima i zvanični muhur za svoje činjenje, a dao mu ga je izdajničkim potpisom na Temeljni ugovor Dritan Abaziović.

Boka je kotorska, Bog vam pameti dao!

“Ponositu Srpsku Boku danas sunce sreće grije. Dobro doš’o međ’ Novljane sveti oče Porfrije”, stoji na jednom drugom transparentu u Herceg Novom.

Pa ne bio bilo loše zakletom Crnogorcu Aleksi Bečiću, čija partija Demokratska CG obnaša vlast o ovom gradu da provjeri, jel’ baš Herceg Novi, kako on veli, crnogorski ili je promijenio dres, čuj mene zastavu, pa je u sastavu druge države?

Da se mi svi zajedno ne lažemo, a to će vam potvrditi javno svaki terenski četnik i onaj koji se četnikom kliče i u Herceg Novom, i u Tivtu, i u Igalu, a to je pusti fakat da je Herceg Novi vlažni san ulazne luke u topla mora srpskog sveta. Herceg Novi je u naraciji i sve više u stvarnosti , kako mu tepaju četnici, “srpsko more“ i zato se baš sad dešava zilotska žurka sa Porfirijem.

A sve te priče oko obilježavanja 640 godina od Kotromanićevog osnivanja novog grada padaju u vodu. A ako ćemo pravo, Kotromanić je bio bosanski, a ne srbijanski vladar, pa se tek tu vidi sva dubioza i šizofrenija Crkve Srbije i pridruženog zaluđenog plebsa, koji pogubljen u parapovijesnim svjetovima luta i traži svoje izmađijano toplo more.

I eto, našao ga je.

E sad, šta će država Crna Gora uraditi po tom pitanju – mislim na njene intelelektualce, povijesničare i na njene perjanice slobodnog duha – do njih je. A ovo sa Bokom Kotorskom je najjači sondažni alat kojim se mjeri dokle ide srpska stvar, da prostite. A može da ide duboko. Ako Boka, ponavljam, može biti srpska, onda je cijela Crna Gora, po toj bolesnoj analogiji srpska.

I naravno mediji u Srbiji i oni koji podržavaju Vučića i oni tzv. opozicioni kazaće ili jedno veliko ništa ili će stati opet na stranu “ugroženih“. A “ugrožen“ je pogađate Porfirije Perić, i Joanikije Mićović, i Crkva Srbije i svaki četnik u zalivu. Kako, jebem li ga ne znam, ali je tako makar u Srbiji i njenom medijskom narativu.

I šta rade nadležni, da se pitam i ja kao u vicu-pitalici Jovane Marović?

Ništa kažem, eno ih kače srpske trobojke.

O perverziji intruderstva i konkvistadorstva na teritoriji Crne Gore najbolje svjedoči jedan tvit u kome stoji da se Porfiriju u Herceg Novom najviše raduju Trebinjci i Nevesinjici.

Smiješno, zato što je istinito.

Nego, znate li kad su onomad 1992. srpski nacionalisti na pošti u Sarajevu napisali “Ovo je Srbija”, pa im neko duhoviti iz raje dopisao “Majmune, nije ovo Srbija nego pošta”?

Ima li snage u današnjoj Crnoj Gori da neko makar ispod plakata na kome stoji da je Boka srpska u maniru te sarajevske raje napiše Boka je kotorska majmune, a ne srpska?

E to je ključno!

Najnovije

U srijedu umjereno do potpuno oblačno

U Crnoj Gori će sjutra biti umjereno do potpuno oblačno, uglavnom tokom drugog dijela dana ponegdje sa slabim padavinama. Ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća...

Hitno zaustaviti eksploataciju šljunka iz korita Morače zbog uticaja na izdašnost izvorišta ”Bolje Sestre”

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje je 26. oktobra 2022. godine u hotelu CUE Podgorica u Podgorici organizovao Okrugli sto na temu „Trenutno stanje i mogućnosti...

Stoltenberg: NATO je budan i spreman da odbrani svaki pedalj svoje teritorije

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je danas u Bukureštu da je vojna alijansa spremna da odbrani svaki pedalj svoje teritorije. Stoltenberg je, govoreći na...

”Policajci” na Sceni Studio

Predstava “Policajci” koju je po tekstu Slavomira Mrožeka režirao Aleksandar Jovanović biće izvedena u srijedu 30. novembra u 20 sati na Sceni Studio. Komad govori...

Abazović sa Blinkenom: Njegujemo izvanredne odnose sa našim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima

Njegujemo izvanredne odnose sa našim najvažnijim spoljnopolitičkim partnerima, poručio je kontroverzni predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, u toku susreta sa američkim državnim...

Najčitanije

Povezano

Bogdanović: Užasne prijetnje Bursaću, nažalost, za njega nijesu ništa novo

Užasne prijetnje sa kojima je suočen Dragan Bursać, nažalost, za njega nijesu ništa novo, poručio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović. “Danas...

NDNV: Prijetnje novinaru Draganu Bursaću

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je autor na njihovom portalu Autonomija Dragan Bursać ponovo dobio prijetnje smrću, a između ostalih prijetnje...

Rusija zvanično teroristička država, a Srbija pred vratima sankcija

Piše: Dragan Bursać (Autonomija.info) Vijest dana i ne samo dana u Evropi ali i svijetu je da je Evropski parlament usvojio Rezoluciju kojom je Rusija...

Bursać: Kad antifašisti u režiji BIRN-a postanu ekstremisti

Piše: Dragan Bursać “Zašto su oni su ekstremisti? Zato što su izašli na crtu projektu srpskog sveta; zato što se bore za građansku Crnu Goru;...

Komentari

16 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
29.08.2022-08:04 08:04

A što se ovako ne razgrajaste kada Hrvati svojataju boku. Samo Vam srbovanje smeta. Budi dosljedan.

Pe Pera
29.08.2022-10:30 10:30
Reply to  Bot

Pa i u Tuzima sve albanska zastava do albanske ali to ne smeta jer je uz Mila….. Toliko su jeftini ovi tzv patriote, dva tri grama belog i super svima.

Ha20
29.08.2022-16:37 16:37
Reply to  Pe Pera

Hah! Gnjida gnjidu podrzava ali ste po svemu sudeci totalno ignorisani od strane pratilaca ovoga sajta, mada vam je obraz tvrdji od djona vojnickih cipela pa nemate ni stida ni srama pa uorno i dalje sirite smrad po ovome portalu.

Milena
29.08.2022-11:26 11:26
Reply to  Bot

Dosljednost je tvoja,ali vas Bog nesto ne voli,gdje god srbujete,dobijete po nosu,nesto vam tu ne valja,opasuljite se sto prije,to je bolje za vas .

Pe Pera
29.08.2022-13:14 13:14
Reply to  Milena

A komite pošle ali im nestalo bijelog…..

Nikola
29.08.2022-09:45 09:45

Odović Janko, pušenje sad

Asteriks
29.08.2022-10:08 10:08

Boka je neko vrijeme i bila kroatiska,a srpska nikada.Sada mozda je u vasim izopacenim umovima.Boka je sada crnogorska i ostace.Kada je vojvodina bila sroska do1918. Nikada.I tada su srbi bili manjina.Nnjemci,53 posto,Madjari 27, srbi 15 i ostali 5. Posle drugog svetskog rata i progona starosjedelaca,pocinje naseljavanje vojvodine srbima.A sa Bokom ste imali veze,koliko ja sa dalaj lamom.Te lazi i izmisljotine nazalost danas mozete po novom raditi sto hocete.I mi smo dozvolili kolonizaciju Novog devedesetih srbima i sada se placa racun tom promasaju .Isto kao kada se oromasilo 2020, o uticaju litija na izbore,i pustili ruse i srbe fa kupe onog… Pročitaj više »

Pe Pera
29.08.2022-10:56 10:56

Nego Buki nam nisi pojasnio šta je to nepismeno na plakati napisano, ja pročitao pet puta i svaki put bi bilo 100 % jasno i glasno !!!!

Bokeljka
29.08.2022-11:19 11:19

Bravoo sjajno
Dragane, perjanico duha slobodnog. Umna glavo.
Tako se popručuje kretenima

Obelix
29.08.2022-12:08 12:08

Zaboravih,ni Istra nikada u historiji nije bila hrvatska nego talijanska sto posto.Jao pobednica u ratJugoslavija odnosno hrvatska su to dobile,isto kao srbija vojvodinu.Zato niko nema pravo da svojata crnogorsku Boku.Ni srbi ni hrvati niti bilo ko.Da je vjecna Crna Gora.!!!!

Pe Pera
29.08.2022-13:16 13:16

Nego jel ovo ‚‚majmune‚‚ Buki viče kad se pogleda u ogledalo?

Dada
29.08.2022-13:48 13:48

Majmuni su gosdpoda za ovaj polusvijet!
Lažovi nećete dugo stići.
Svijet zna ko ste.

Uros
29.08.2022-15:14 15:14

Bursaću džabe ti tvoje pisanije i švaranje. Boka je bila i ostaće Srpska Boka.

Fatima
29.08.2022-16:13 16:13

Sto snadje CG od ovih Zlikovaca -srecna Hrvatska -KOSOVO pa iscerase ovo zlo koje je bilo na silu oteto pola drzave i HRVATSKE I KOSOVA -dobise oluju i u maticu svoju ih pocerase jer sa ovim zlom niko ne zeli da zivi -oslobodise se i sad mirno spavaju a mi IM PRUZILI DOBRODOSLICU I EVO SAD ZLA-NAJEDI KUCE PA TE UJEDE!! UPAMET SE CRNOGORCI SAMO SA JEDNE STRANE VAM VJETAR DUVA I MORATE SE ZASTITIT !!

Samo volim svoje
30.08.2022-11:11 11:11

Mi srbi smo zli? Vi koji ste nas klali od Balkanskih ratova, preko Prvog pa i drugog i na kraju podrzavate Etnicko ciscenje srba iz Hrvatske i KosMeta, ali ne podrzavate ZLOCIN POJEDINACA u Srebrenici??? Sram vas bilo DVOLICNOSTI. ZA SVADJU JE POTREBNO DVOJE, A NAMA SE U JUGI UMESAO TRECI NASTAO JE HAOS NA SVIM STRANAMA, NISTE NI VI CVECE, KAO NI HRVATI, I SIPTARI.

Božo
30.08.2022-19:36 19:36

Boka se ujedinila sa Crnom Gorom 1813 god.
Na skupštini u Dobroti,pročitajte malo,nema
Prekrajanja istorije,!!!