Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je popunjenost kapaciteta zdravstvenih ustanova za kovid pacijente u Beogradu na maksimumu i da su sve kovid bolnice popunjene sa preko 90 procenata.

Foto: Beta/AP

U Srbiji je u prethodna 24 časa od posljedica infekcije korona virusom preminulo još 13 osoba. Lončar je rekao da je u istom periodu testirano 8.659 osoba, a njih 344 bile su pozitivne.

Lončar je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za borbu protiv epidemije rekao da će u u toku dana u kovid sistem biti prebačen Institut za reumatologiju koji ima preko 100 postelja.

On je dodao da su u toku otpusti iz privremene bolnice u Areni i drugim bolnicama “da bi mogli da se smjeste drugi pacijenti”.

Lončar je rekao da se oboljeli od korona virusa iz Beograda upućuju u Smederevo, Požarevac, Smederevsku Palanku, gdje ima mjesta.

“Prinuđeni smo da bi svako dobio adekvatnu njegu”, kazao je Lončar.

Lončar je rekao da je starosna struktura oboljelih i onih na respiratoru u prosjeku mlađa nego u prvom piku epidemije i da je sve više oboljelih među mladima od 20, 30 i 40 godina.

“Njihovo liječenje traje duže, a klinička slika je prilično ozbiljnija”, rekao je Lončar.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve