Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Kurti: Srbija uz Rusiju, Kosovo uz SAD

Srbija se svrstava uz Rusiju, jer Rusija stoji iza stavova Srbije. Naš narod i Albanija kontinuirano jačaju veze sa SAD i evropskim zemljama. Evropska unija nam je ciljana politička porodica, a NATO naša vojna sudbina, istakao je Kurti, prenosi portal Koha

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas na svečanoj sednici Skupštine Kosova povodom 25 godina od ulaska NATO trupa na Kosovo, koji se u Prištini obeležava kao Dan oslobođenja, da se Srbija svrstava uz Rusiju, a da je za Kosovo Evropska unija politički cilj, a NATO vojna destinacija.

„Srbija se svrstava uz Rusiju, jer Rusija stoji iza stavova Srbije. Naš narod i Albanija kontinuirano jačaju veze sa SAD i evropskim zemljama. Evropska unija nam je ciljana politička porodica, a NATO naša vojna sudbina“, istakao je Kurti, prenosi portal Koha.

On je dodao da Kosovo želi dobre odnose i međusobno priznanje sa susednim zemljama „bez napada i agresije“.

Predsednik Albanije Bajram Begaj upozorio je da su Srbija i njeni saveznici mobilisali diplomatske i medijske kapacitete da okaljaju pravednu borbu Albanaca i da Albanci moraju da se okupe.

„U vreme kada su Srbija i njeni saveznici mobilisali diplomatske i medijske kapaciteta da ukaljaju pravednu borbu Albanaca potrebno nam je više nego ikada da budemo zajedno, u manifestaciji nacionalnog ponosa“, poručio je Begaj na sednici.

U Prištini će danas biti održan i defile Kosovskih bezbednosnih snaga i policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve