Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Kurti: Odlično se zabavljam u susretima s Boreljom, i ranije smo imali neslaganja

Kazao je da je tražio da se dogovor postigne u februaru, ali su iz EU rekli da to nije moguće prije marta

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da njegovo poslednje neslaganje sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom “nije prvo”, i da je i ranije bilo neslaganja.

On je na konferenciji za novinare poslije sjednice Vlade Kosova rekao da je u ponedjeljak otišao u Brisel na dogovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji bi predviđao da se dijalog o normalizaciji odnosa trebalo da se okonča prije marta 2023. godine, kako je pisalo u pozivu EU za sastanak u ponedjeljak.

„Nisam ja napisao rok mart 2023, Brisel je to napisao u pozivu. U pozivu iz Brisela koji je na kraju trebalo da bude javno objavljen, postoji pasus gdje je rečeno da se razgovori završavaju u martu 2023. godine“, rekao je Kurti.

Kazao je da je tražio da se dogovor postigne u februaru, ali su iz EU rekli da to nije moguće prije marta.

„Tražio sam da to bude februar, što prije to bolje. Rekli su ne, nisu predložili februar, već mart. Rekao sam februar, oni rekli mart, međutim su sve to ostavili. Šta da radim. Mart nije moja ideja, međutim i to nisu stavili na dnevni red, nije imalo smisla da su na dnevnom redu bile samo tablice“, rekao je Kurti.

Kosovski premijer je dodao da već šest mjeseci o pitanju registarskih tablica raspravlja tim potpredsjednika Vlade Besnika Bislimija.

Optužio je Borelja da na konferenciji za novinare u ponedjeljak nije uopšte spomenuo pitanje okončanja sporazuma za mart sledeće godine.

Kurti je kazao da se „odlično zabavlja u susretima sa njim“.

„Možda se ne slažem sa njim, ali ovo nije novost. Novo je to što se on ne slaže sa predlogom EU. Nije prvi put da se ne slaže sa mnom“, rekao je Kurti.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve