Bivši premijer i lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti ocijenio je da je premijer Kosova Avdulah Hoti u Vašingtonu prihvatanjem inicijative o stvaranju mini Šengena u stvari potpisao pristup Kosova “četvrtoj Jugoslaviji”.

Kurti

Kako prenosi RTK, Kurti je komentarišući dogovor o mini-Šengen zoni izjavio je da će kosovski Albanci i Albanija u četvrtoj Jugoslaviji” biti samo potrošači srpske robe i da će se nadati naplati putarine od srpskih kamiona.

“Kosovski Albanci i Albanci, u toj ‘četvrtoj Jugoslaviji’, biće samo potrošači srpske robe i nadati se da će dobiti putarinu od srpskih kamiona. Zato što će naši proizvođači ostati nezaštićeni”, rekao je Kurti u obraćanju članovima Glavnog odbora Samoopredeljenja.

Prema njegovim riječima, kosovski premijer Avdulah Hoti potpisao je najveće ustupke koje je Kosovo učinilo Srbiji od poslijeratnog perioda.

“Srbija je izborila punu rehabilitaciju pred svijetom. Decenijama srpski predsjednik nije išao u Bijelu kuću”, kazao je on.

Kurti je ocijenio da loše upravljanje pandemijom košta Kosovo, i da će prema procjenama u najoptimističnijem slučaju 12 odsto građana ostati bez posla, dok će, u najpesimističnijem slučaju, ako dođe do drugog talasa, taj broj rasti na 40 odsto.

“Vlada ne predstavlja nikakve mjere niti planira da se izbori sa velikom ekonomskom krizom, već suprotno, povlači nerazumne poteze utičući na Fond penzijske štednje. Ovaj rizični korak ne pomaže ljudima jer većina ima malu penzijsku ušteđevinu. Ova akcija samo ima za cilj da Vladi otvori put za krađu penzijske ušteđevine”, rekao je on.

Govoreći o unutrašnjim stranačkim izborima, Kurti je rekao da je dio tog procesa završen.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve