Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Kurti: Gradonačelnici morali da rade u svojim kancelarijama

Kurti je zahvalio zemljama Kvinte na podršci za održavanje lokalnih izbora na sjeveru i na priznavanju njihovih rezultata

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da sa SAD i EU možda ne dijeli mišljenje na koji način treba ostvariti političke ciljeve, ali je istakao da su im oni zajednički.

Kurti je zahvalio zemljama Kvinte na podršci za održavanje lokalnih izbora na sjeveru i na priznavanju njihovih rezultata, a naveo je da je u stalnoj komunikaciji sa ambasadorima tih pet zemalja, prenosi Kosovo onlajn.

On je u intervjuu za Geopost, između ostalog, naveo da su novoizabrani gradonačelnici morali da počnu sa radom u „svojim“ kancelarijama i zahvalio SAD i EU na podršci.
Da su oni počeli da rade u privatnim kućama, to bi bilo pravljenje nelegalnih paralelnih struktra, tako da smo bili u teškoj situaciji u kojoj nijesmo imali idealno rješenje, ali mislim da smo dobro prošli i veoma smo zahvalni za svu pomoć i podršku koju su nam dali i pružaju je i dalje, rekao je Kurti.

Nekada može postojati neka razlika u pristupu, ponekad možda postoji razlika u taktičkim elementima, recimo u operaciji koju sprovodimo, ali u smislu vrijednosti, ciljeva, interesa, uvjerenja i vizija, nemamo apsolutno nikakve razlike sa SADržavama i Evropskom unijom, naglasio je Kurti.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve