Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ponovo je danas apelovao na stanovništvo u toj zemlji da ne putuju u države zapadnog Balkana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u regionu, kao i da ne koriste “jeftine balkanske testove”, kako ne bi odlazili u karantin pri povratku u Austriju.

Kurc

Kurc je, nakon razgovora s predstavnicima austrijskih pokrajina, rekao da iako postoji velika emocionalna povezanost mnogih Austrijanaca sa zemljama zapadnog Balkana, ipak ne treba putovati u države regiona.

“To je ove godine problem. Mogu samo da apelujem da se pridržavaju upozorenja za putovanje. Imamo dnevno više slučaja zaraza koje su ‘uvezene’ sa Balkana, čiji uzrok može da se utvrdi na zapadnom Balkanu”, rekao je Kurc.

Zato je apelovao na stanovništvo da trenutno odustanu od putovanja na zapadni Balkan.

Kurc je pozvao i poslodavce da obavezno vode računa da se poštuje mjera dvonedjeljnog karantina, nakon putovanja na zapadni Balkan i povrataka u Austriju, te da se zaposelnima dozvoli da se prevremeno vrate na posao u firme.

Takođe, apelovao je na one koji putuju u zemlje regiona da se ne testiraju na destinaciji odmora.

“Upozoravamo na jeftine testove sa Balkana da bi se oslobodili karantina”, rekao je Kurc.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
Cetinje
10.07.2020-21:28 21:28

Gospodin (S) Kurc,imenom drzave ili drzavu sa brdovitog Balkana koja ti je “unijela”u tvoju Austriju Covid 19. I ne zaboravi ako nijesi “ucio u skoli”a jeste barem tvoj djed,da je tvoj nekadasnji predsjednik Kurt Valhajm bio oficir Hitlerove armade u jednoj zemlji tog brdovitog Balkana 1943/44 godine.